MIL_4517
PULS GRADA · moda

Ako ste modni istraživač koji je u neprestanom traganju za odećom iz izgubljenih i minulih vremena, butik „Vintage LUX” je mesto kao stvoreno za vas. Posebno je poznato po kvalitetnim kožnim cipelama, torbama i tašnama, ali i po pozitivnim veselim ljudima koji će vas uvek rado dočekati.

Vlasnica butika Vintage LUX je Aleksandra Ognjenović, a ova njena neobična radnja nalazi se u samom centru Beograda. Ono što vam verovatno nije poznato jeste da je Aleksandra ponosna mama dveju bliznakina – Milice i Jelene, i da su upravo one njen glavni pokretač za otvaranje vintage radnje.

Naime, posle porođaja Aleksandra je odlučila da da otkaz, i spoji ljubav prema vintage stvarima zajedno sa potrebom da sebi stvori nov posao. Tako je zahvaljujući obostranoj ljubavi i podršci porodice, pre oko dve godine otvoren Vintage LUX. Za to je posebno zadužen i jedan rođak iz Švajcarske, koji je potpuni zaluđenik za vintage komadima, baš kao i Aleksandra.

Vintage LUX je zamišljen kao mesto dobre energije, lepih misli, a pre svega butik krcat originalnim komadima odeće, obuće, tašni, nakita, naočara za sunce… Aleksandra je težila da kreira ambijent koji će ljudi zavoleti, i u kom će moći da budu srećni pošto za solidnu sumu kupe kvalitetan komad.

Cilj je da svako iz butika Vintage LUX izađe sa osmehom, i da im se približe stara dobra modna vremena, kada su žene bile dame u lepršavim haljinama, a muškarci gospoda sa cilnidrom i štapom.

Vintage LUX, pored retro odeće, nudi i modernu garderobu, jer je ovaj butik mešavina, uslovno rečeno, staromodnih i modernih komada. Tako će svaka osoba koja uđe moći da iskombinuje stvari iz pedesetih, šezdesetih, sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih godina, sa stvarima koje se danas nose.

Pored zaista više nego impresivnog izbora kofera, torbi i tašni, koje dolaze u najrazličitijim veličinama, bojama i stilovima, posebno se izdvaja jedan retro kofer. On je proputovao pola sveta, što i sami možete videti iz priložene fotografije. Isti takav kofer kupio je mladi bračni par za medeni mesec koji će provesti na Tajlnadu. Kako bi kofer bio još personalniji, u Vintage LUX-u su na njega dodali izgraviranu pločicu sa imenima bračnog para, i datumom njihovog venčanja.

U butiku Vintage LUX imali su i tašnu staru preko 100 godina, koju im je poklonila zadovoljna mušterija, a onda su je oni prosledili dalje, novom takođe zadovoljnom kupcu. Zanimljivo je i da devojke često kupuju poklone svojim momcima, u vidu starinskih kofera i akten tašni, u koje komotno staju lap-topovi i tableti.

Posebno su interesantni muški Burberry mantil i ženska Tommy Hilfiger tašna u perfektnom stanju. A jedna Gucci tašna se pokazala kao poseban eksponat. Nju je Aleksandra dobila na pokon od strica, koji je zaluđenik za ovaj modni brend, ali je nije posebno istakla u radnji. Ali kada ju je izvesna Dejana “iskopala”, nastalo je potpuno oduševljenje! Tako je tašna ubrzo našla svoju obožavateljku, i napustila radnju kako bi ponovo zaživela.

Bez sumnje, slični modni dragulji čekaju skriveni kako biste ih upravo vi ponovo otkrili, i modu nekih minulih vremena vratili u punom sjaju, koja će onda ulepšati našu sadašnjost.

Queen's 90th birthday celebrations Stil i pravila oblačenja britanske kraljevske dece screen-shot-2018-04-13-at-1-37-50-am-1523598001 Vera Vang: Smele neveste iz kolekcije proleće/leto 2019. page-cover Coachella 2018: Šta se sve nosi na popularnom muzičkom festivalu dzins Odeća u kojoj ćete se osećati kao kraljica · · · · · · · ·