uffizi-gallery-florence-virtual-tour-4
KULTURA · art

U današnje vreme sve veći broj svetskih muzeja i galerija odlučuje se da velikom broju ljudi pruži uvid u svoje vredne umetničke kolekcije. Oni na svojim sajtovima objavljuju fotografije najcenjenijih dela, besplatne muzejske vodiče u pdf formatu, a poslednjih godina pružaju mogućnost da uz pomoć Google Maps tehnologije sebi organizujete svojevrsnu virtuelnu turu muzejom.

Na taj potez se odlučila i čuvena galerija Ufici u Firenci, verovatno najveća riznica renesansne umetnosti na svetu. Klikom na ovaj link i vi ćete imati priliku da se virtuelno prošetate prostorijama ovog zdanja i uživate u remek delima Botičelija, Mikelanđela, Karavađa i drugih velikana umetnosti.

Google Maps tehnologija će vam omogućiti da se lako krećete hodnicima i salama galerije i svaku sliku i statuu pogledate iz najrazličitijih uglova kao da se nalazite na licu mesta. Naravno, svesni smo da to nije isto kao da smo stvarno posetili galeriju, ali definitivno ima neke svoje prednosti, od kojih je najznačajnije to da je galerija potpuno prazna, da možemo da se zadržimo u njoj koliko god hoćemo i, naravno, napravimo virtuelnu turu još bezbroj puta ponovo.

kakUfY6J0bUYBCkREDVk_keloptic1 Reklama kao nova epizoda istorije umetnosti Artist-turns-characters-of-our-childhood-as-bloody-as-those-of-Tarantino-5a53ead889536__605 Kako bi izgledali crtaći kada bi ih Tarantino režirao 5a57135547e29-swastika-transformation-street-art-paintback-berlin-31-5a56154f08377__700 Ovako se treba boriti protiv neonacista Skoro pa otpor_cover Izložba „Skoro pa otpor“ u Umetničkom prostoru U10 · · · ·