Visa i Beogradski festival igre
KULTURA · PLES

U Nacionalnoj fondaciji za igru, Beogradski festival igre i kompanija Visa promovisali su online sistem kupovine ulaznica za predstojeću šesnaestu ediciju festivala. Na ovaj način Beogradski festival igre postaje prvi umetnički festival u Srbiji na čijem sajtu se mogu nabaviti ulaznice za sve predstave, odnosno prostore u kojima se odigravaju programi festivala.

Na konferenciji za novinare govorili su Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre, kao i Vladimir Đorđević, direktor Vise za Srbiju. Prve ulaznice su na sajtu Festivala kupile učenice završne godine Baletske škole NFI, Mila i Anđela. Aja Jung je izjavila da je „uvođenje objedinjenog sistema online kupovine ulaznica prava mala tehnološka revolucija u poslovanju, kao i da je već prva edicija pokazala da je razbijena prodaja karata po blagajnama brojnih pozorišta predstavljala ozbiljan nedostatak.

Kako je festival rastao, i pridobijao sve više pratilaca iz Srbije, regiona i sveta, nemogućnost nabavljanja ulaznica na jednom mestu, odnosno na sajtu festivala, postajao sve veći problem.

„Danas smo radosni, da zahvaljujući kompaniji Visa koja je inicirala i podržala implementaciju softvera koji će objediniti sve pozornice na kojima se odigrava festival, na zadovoljstvo publike.“ Vladimir Đorđević je naveo da „brojne kolege u okviru Visa sistema, iz Evrope, Amerike i Azije, žele da posete Beograd u vreme festivala igre, i da je projekat saradnje između Vise i Beogradskog festivala igre, visoko ocenjen u okvirima te kompanije“. Od danas do 11. aprila 2019. za online kupovinu Visa karticom, publika ostvaruje 20% popusta. Glavni program Beogradskog festivala igre se održava od 22.3. do 12.4.2019. godine.

balet_na_ledu Balet na ledu „Labudovo jezero“ u Sava Centru Pleše bez vazduha 6 minuta pleše bez vazduha Uhvati ritam Plesno takmičenje „Uhvati ritam“ u Kombank Dvorani 27973470_1566370840144737_4686194105925806548_n Cubanero Salsa Festival u Novom Sadu · · · ·