1229813
PULS GRADA · moda

Modna dizajnerka Vivijen Vestvud svoju novu kolekciju „AW18” predstavila je na filmu. Majka panka, kako je nazivaju, nakon rada na serij „Sex i grad“, odlučila je da zaobiđe modne piste i da svoj rad prezentuje na velikom platnu.

Bez namere da odustane, Vivijen se i dalje zalaže za očuvanje prirode, a svojim nastupima u javnosti skreće pažnju na društvene probleme. Neobičan video kojim je nedavno čestitala Novu godinu svetu ne samo što predstavlja njen rad, već i lična ubeđenja. Naime, dizajnerka je okupila grupu modela različitog životnog doba i profesija, a cela kampanja izgleda kao poziv na rat. Lica modela prekrivena su kamuflažnom šminkom, jedan od njih maše zastavom EU, dok drugi marširaju i nose bubnjeve.

Jedna od manekenki je čak izjavila da ako bi išla u rat, definitivno bi htela da to bude sa Vivijen. Ovaj kratki video je inače najava dugometražnog filma Westwood: Punk, Icon, Activist koji će uskoro biti prikazan na Sandens festivalu.

Iako se u videu čuje poruka Don’t Get Killed jasno je da je akcenat stavljen na odevne predmete od kojih se uočavaju slim pantalone od Harris tvida i vojnički kaputi od neobrađene ovčije vune u kombinaciji sa čipkom. „Volimo Harris tvid i volimo vunu jer je ona u skladu sa prirodom“, izjavila je Vestvudova. Pored odevnih premeta koje je predstavila, kreatorka putem socijalnih mreža već nekoliko meseci najavljuje klimatsku revoluciju. A kako će karte za ovaj događaj izgledati možete pogledati u galeriji fotografija ispod i videti ih na majicama, pamfletima i posterima koje nose modeli.

Vivijen Vestvud AW18 Otvori galeriju
_Nude-Wedding-Suits-Are-A-New-Trend-For-The-Most-Daring-Brides- „Gole“ venčanice: Samo za najhrabrije mlade 4-barve-1000x500 4 boje koje dobro stoje svakoj ženi goldenglobescover Žene u crnom: Najbolje obučene zvezde na dodeli Zlatnih globusa Trendi frizure Trendi frizure za proleće 2018. · · · ·