MAXI - Jedi Zdravo
PULS GRADA · deca

Da li si gladan?
Jesi li jela?
Jesi doručkovao?
Da li si danas jeo voće?…. Sigurno ste ovakva pitanja kao roditelj bezbroj puta postavili svojim mališanima. Jedna od najvećih briga mladih mama i tata jeste kako i čime hraniti decu. Koje namirnice su dobre, kvalitetne i pouzdane. Stalno se pitamo šta je bezbedno davati deci. U moru raznih informacija koje nalazimo uglavnom na internetu, često smo u nedoumici šta ponuditi mališanima.

U tome, kao i nekako u svemu kada je reč o nezi dece, treba se osloniti na zdrav razum. Dakle, za početak, važno je da ishrana bude raznovrsna, sa što više prirodnih, a ne prerađenih proizvoda. U tom smislu voće i povrće su prve namirnice na spisku za kupovinu. Maxi pijaca nudi u svako doba dana sveže, kvalitetno i provereno voće i povrće. Mame koje su zaposlene i kojima je odlazak na pijacu komlikovan (radno vreme, nedostatak parkinga, nakupci) sada u svom Maxiju, na Maxi pijaci, mogu biti sigurne da će naći kvalitetno voće i povrće za celu porodicu.

Tim tehnologa i stručnjaka Maxi pijace se brine da potrošači imaju zdravstveno ispravne i proizvode usklađene sa visokim zahtevima kvaliteta Delez Srbije. To podrazumeva da Maxi naručuje proizvode od poznatih uzgajivača kod kojih se zna su principi proizvodnje usklađeni sa pincipima proizvodnje regulisanim kroz propise RS i interne zahteve DS u ovom delu. Ovime se postiže transparentnost i nadzor nad procesom proizvodnje voća i povrća, dozrevanja i tretiranja, berbe, pakovanja i na koji način stiže nama na trpezu. Priznaćete da je veliko olakšanje imati nekoga ko brine o svemu tome umesto nas. Svaki proizvod ima svoju deklaraciju koja garantuje određeni kvalitet.

Svi znamo da je voće i povrće neizostavno u dečjoj ishrani i veoma poželjno u ishrani odraslih. Sadrži minerale, vitamine i razne druge korisne sastojke koji obezbeđuju normalan rast i razvoj dece. Zato je izuzetno važno od najranijeg detinjstva stvoriti zdrave navike, za ručak i večeru obavezno je na sto staviti varivo i salatu. Deci treba nuditi pored barenog i presno povrće – kad ljuštite šargarepicu obavezno ostavite jednu za sebe i za decu i pogrickajte ih zajedno. Deca najbolje uče na primeru koji im daju odrasli. Ako vide da vi svakodnevno konzumirate povrće i njima će biti sasvim prirodno da ga i oni jedu. Ne insistirajte na nekoj vrsti povrća ako ga dete ne voli. Ali nastavite da ga spremate, iznosite na sto i jedete. Sve će vremenom doći na svoje.

Voće je namirnica koja je zgodna da je u svako doba dana ponudite detetu. Kao deo jutarnjeg obroka, užinu, da se zasiti do glavnog obroka, osveži posle igre ili kao lagani obrok pre spavanja.

Dakle, veoma je važno da se ishrana u toku dana bazira na zdravom i svežem voću i povrću. Maxi pijace u tom smislu su pravi saveznik svih mama, tata, deda i baka koje žele da deci ali i sebi obezbede kvalitetne namirnice. Proizvodi su provereni, njihov kvalitet je ispitan, a to je veoma važno za zdravlje. Kada vodite računa o deci, imajte na umu i sebe i to da ako vi jedete voće i povrće, to će činiti i vaša deca. Tako ćete biti zdravi i u dobroj formi, puni energije za mnogo lepih trenutaka sa vašim mališanima.

Mališani iz Prihvatilišta Slatko iznenađenje za mališane iz domova page-cover Deca sa svojim ljubimcima: Ima li nešto slađe? Deca Kako braća i sestre utiču na razvoj naše ličnosti 5a9fdd5da4296-international-women-day-cover Barbike koje slave uspešne žene · · · ·