La Grande Bellezza
KULTURA · film/TV

Film reditelja Paola Sorentina osvojio je Oskara u kategoriji Najbolji film van engleskog govornog područja.

Aristokratkinje, ambiciozni pojedinci, političari, kriminalci, novinari, glumci, dekadentni plemići, umetnici i intelektualci – autentični ili umišljeni – pletu tkivo neuhvatljivih odnosa unutar beznadežnog Vavilona smeštenog u antičke palate, skupocene vile i na najlepše trgove grada. Đep Gambardela ima šezdeset pet godina, ravnodušan i razočaran, alkoholom zamućenog pogleda, posmatra ovu paradu ispražnjenog, na propast osuđenog, moćnog, depresivnog čovečanstva. Moralno mrtvilo od koga se vrti u glavi. A u pozadini, leto u Rimu. Veličanstven i nezainteresovan grad, kao diva na umoru.

Film Velika lepota pružio je priliku Sorentino da ponovo angažuje svog omiljenog glumca Tonija Servilla u glavnoj ulozi. I odabranom temom i estetikom, Velika lepota podseća na Felinijev film Dolce Vita.

City Magazin poklanja jednom čitaocu dve karte za projekciju ovog filma koja će biti održana u četvrtak 6. marta u 19 časova. Da biste ušli u konkurenciju za nagradu potrebno je da u komentarima ispod ove vesti na našoj FB strani napišete koji je vaš omiljen film nekog italijanskog autora.

12 Years A Slave Dodela Oskara 2014: Najbolji film „12 godina ropstva“ Gandolfini Sećanje na velike glumce koji su nas napustili u poslednjih godinu dana Lauš Filmska recenzija: Lauš Matthew-McConaughey McConaughey renesansa ·