Kolundžija Gvarnerijus
KULTURA · muzika

Jedna od najdužih koncertnih tradicija u regionu, upravo je vezana za ime našeg velikog maestra. Osmu godinu zaredom, Kolundžija će i ovog decembra pozdraviti svoju publiku u Kolarcu, a kao i na prethodna dva nastupa, scenu će podeliti sa svojim prijateljima iz našeg najuglednijeg kamernog ansambla Gudači sv. Đorđa.

Prateći ideju predstavljanja istaknutih muzičkih autora, i naredni koncert maestro Kolundžija će posvetiti jednom od najpopularnijih kompozitora svih vremena – Antoniju Vivaldiju, miljeniku publike koja sa posebnim oduševljenjem pozdravlja izvođenja svih njegovih dela, ali jednog posebno – čuvenih Godišnjih doba, koja se dugo nisu našla na repertoaru maestra Kolundžije, a poznato je da ih izvodi sa izuzetnom virtuoznošću.

Sa željom da kroz svoju umetničku zadužbinu, Centar lepih umetnosti Guarnerius, kao i kroz svoje koncertne projekte, u našu zemlju dovede velika imena sa svetske muzičke scene, ovogodišnji koncert Jovana Kolundžije donosi pravu ekskluzivu – jedan od najpoznatijih i najcenjenijih flautista današnjice, maestro Klaudio Arimani iz Španije, biće drag gost Beograda i iste večeri će sa ansamblom Gudači sv. Đorđa, publici prirediti pravi muzički praznik, uz dela V. A. Mocarta, kompozitora po čijim je izvođenjima Arimani stekao svetsku slavu. Na programu koncerta naći će se Koncert za flautu u G-duru, kao i Andante u C-duru, čije će izvođenje biti prava retkost, s obzirom da se ne može čuti često, čak ni na svetskoj koncertnoj sceni.

Flautista Klaudio Arimani je jedan od najpoznatijih i najuglednijih španskih solista. Nastupao je sa najvećim umetnicima našeg vremena, a smatraju ga naslednikom legendarnog flautiste Žana Pjera Rampala, čiji je Arimani bio najbolji učenik i često su delili koncertnu scenu. Posle najprestižnijih koncertnih sala poput njujorškog Karnegi Hola, moskovske sale Čajkovski, sala Gavo i Plejel u Parizu i mnogih drugih, red je došao i na beogradski Kolarac, u kojem će maestro Arimani nastupiti po prvi put.

Gvarnerijus i City Magazine podeliće pet puta po dve ulaznice čitaocima našeg sajta. Da biste ušli u konkurenciju za ovu nagradu, neophodno je da napišete u komentarima na ovu vest na našoj FB stranici  ko vam je omiljeni kompozitor.

Veliki prezir Veliki prezir i Lira Vega u Božidarcu Najneobičniji muzički podžanrovi 10 neobičnih muzičkih podžanrova Morrissey Top 5: Morrissey Pesme inspirisane filmovima Pesme inspirisane filmovima