Vogue slavi 100. rođendan
PULS GRADA · moda

Časopis Vogue uskoro proslavlja svoj 100. rođendan, a tim povodom planirana je i izložba pod nazivom „Vogue 100: A Century of Style“.

Poznati britanski modni magazin dobiće svoje počasno mesto tokom trajanja izložbe u London National Portrait Gallery sve do 22. maja gde će biti predstavljeno 280 modnih fotografija koje su obeležile takozvanu modnu Bibliju, zvanu Vogue.

Počevši od 1916. godine pa nadalje ovaj časopis se razvijao i rastao osnažujući svoj uticaj među poznatima ali i sasvim običnim ženama koje je privlačio svet stila, besprekornih toaleta i magija mode. Ako planirate da putujete u London gotovo obavezno bi trebalo da posetite ovu sasvim posebnu i do sada još neviđenu izložbu.

Vogue magazin slavi 100 godina postojanja, a to znači da će fotografije čuvenih radnika u modnoj industriji tvoraca magije koja je inspirisala mnoge generacije svoja dela prikazati baš na mestu odabranom da slavi jedan ovakav jubilej. Od Davida Baileya, preko Dana Corinnea, Patricka Demarcheliera, Nicka Knighta i Maria Testina, do Petera Lindbergha, Irvinga Penna, Tima Walkera i Alberta Watsona.

Lepota Kate Moss, Francisa Bacona, Luciana Freuda, Damiena Hirsta, Marlene Dietrich, Gwyneth Paltrow, Lady Diane, Claudie Schiffer, Davida Beckhama i Freda Astairea ostaće zauvek memorisana u našem sećanju, između ostalog i zahvaljujući fotografijama koje su prvi put prikazane u časopisu Vogue, carstvu glamura i modnih tajni, o kojima uvek želimo da saznamo nešto više.

Sto godina trajanja jedne modne institucijeOtvori galeriju
Najbolje obučeni Englezi Ko su moderni džetlmeni?: Najbolje obučeni Englezi Duge suknje Kako da nosite „midi“ suknje ovog proleća Nedelja mode u Parizu Nedelja mode u Parizu – a kako je bilo na ulicama 100 godina mode na filmu Pogledajte evoluciju ženske mode na filmu · · · ·