1-68-cover
KULTURA · fotografija

Rediteljka, novinarka i fotograf Lalaž Snou se u svom novom projektu pod nazivom „Mi nismo mrtvi“ bavi istraživanjem posledica koje rat ostavlja na njegove učesnike. Naime, ona je odlučila da napravi uporedne foto portrete britanskih vojnika u periodu od 7 meseci koji prikazuju njihova lica pre, za vreme i nakon vojne službe u Avganistanu.

Serija fotografija na vizuelno ubedljiv način prikazuje emotivne promene kroz koje su prolazili ovi momci. Na slikama pre odlaska u Avganistan, primećuje se njihova napetost zbog neizvesnosti i rizika koji ih očekuju na njihovoj misiji u ovoj zemlji. Druge fotografije jasno otkrivaju njihov stres, ali i fokusiranost na obavljanje zadatka, dok su treće fotografije dosta slične prvima, s tim da se sada sa njihovih lica može pročitati i blagi šok zbog stvari koje su videli na terenu.

U našoj galeriji možete pogledati kako izgleda ova zanimljiva serija fotografija i sami doneti zaključke o emotivnom stanju ovih momaka.

Vojnici pre, za vreme i posle rataOtvori galeriju

Best_Landscape_photographs_of_the_year_20184-cover Britanski pejzaž nikada nije izgledao lepše forced-perspective-moises-levy-2-cover Plaža kao zemlja džinova collage Ovako je izgledao život u Rimu ’60-ih 3600-cover Najbolje astronomske fotografije 2018. · ·