Mladi glumci
KULTURA · film/TV

U toku je snimanje „Volje sinovljeve“, debitantskog celovečernjeg igranog filma mladog i darovitog montažera i reditelja, Nemanje Ćeranića; ovaj film biće nam prilika da pomnije upoznamo troje mladih glumaca koji dele ekran sa prekaljenim imenima i poznatim licima, poput Žarka Lauševića, Svetozara Cvetkovića, Sergeja Trifunovoića, Radoja Čupuića, Slavka Labovića… Dakle, ovom prilikom vam predstavljamo Kristnu Pajkić, Petra Milićevića i Branka Perišića, koji su nam ljubazno odgovorili na tri istovetna pitanja.

Prve impresije o Volji sinovljevoj i prve asocijacije na Volju sinovljevu

Kristina: Scenario sam pročitala zaista u jednom dahu. Prva asocijacija mi je bila Vilijam Šekspir. Zašto? Uočila sam mnoge njegove  likove… krv, osveta, ljubav, mržnja… a možda je to i zato što sam imala taj dan probu upravo Šekspirovog dela.

Petar: Prve impresije povodom filma Volja sinovljeva nastaju već u samom razgovoru sa rediteljem Ćeranićem, dok je scenario još bio u fazi razvijanja. Bio sam jako dobro obavešten o svemu tome i upućen u celu priču, i znao sam da ću biti deo toga, pogotovo jer se radi o prvom žanrovskom srpskom filmu svih vremena. O filmu sa vrhunskom stilizacijom i radnjom, o filmu sa odlično napisanim karakterima, da ne ureknem, o jednom budućem kultnom filmu. Stvarno godi biti deo jednog takvog ambicioznog projekta, jer stvarno cela ekipa zna da radi nešto novo i dobro. Ceo filmski smišljen univerzum postapokalipse je već dovoljan razlog da se odazovem jer ujedno i jedan od mojih omiljenih stilizacija jeste upravo postapokalipsa i filmovi kao što su : A Boy and His DogStalker, Mad Max, Escape from NY,  pa čak i blokbasteri kao I Am a Legend, Matrix, Equilibrium, itd… Zapravo, sve filmovi koji su mi u svakom trenutku na hard-disku.

Branko: Atmosfera na snimanju i super odnosi u ekipi filma, predvođenoj rediteljem, kako za vreme snimajućih, tako za vreme slobodnih dana. Odličan scenario. Nestvarne lokacije u Boru.

Otkud i zašto gluma kao životni izbor (na ovu skupoću)?

Kristina: Ja sam neko ko je odlučio da ne ode iz ove zemlje u Ameriku i nastavi da se bavi profesionalnim plesom (latino-američkim i standardnim), ipak je ljubav prema glumi prevagnula… Skupoća – da, ali zavisi iz kog ugla gledate, ima je svuda, ali način na koji se ja borim za svoju odluku je rad,  rad i samo rad, odlaženje na  kastinge, upornost, strpljenje… kažu, strpljen-spašen, verujem u to. Jer ljubav je to…

Petar: U srednjoj školi smo imali fantastičnu radionicu u Inđiji u Kulturnom centru, gde smo prešli ubrzani kurs dikcije,scenskog pokreta i glume i potom počeli da radimo na pozorišnim komadima. Prvo smo postavili Šekspirov  San letnje noći , gde sam ujedno uzeo nagradu za najboljeg amatera Vojvodine, potom Kući Razumovske i na kraju Slugu dvaju gospodara Goldonija. Rad na tim komadima podrazumevao je u potpunosti profesionalni pristup tako da smo se, da kažem, jako rano upoznali sa pozorišnom kulturom. Potom sam nastavio svoje školovanje na Akademiji umetnosti gde sam donekle i shvatio da je moja prva ljubav zapravo film.

Branko: Kada sam bio dečak, moja sestra koja je bila zadužena za podelu uloga u igri klinaca iz zgrade, uvek bi mi davala ulogu psa. Na insistiranje mog oca, nakon što je primetio da ja uvek lajem dok se igramo, da mi sledeći put dodeli lepšu ulogu, ja sam dobio ulogu labuda. Možda želja da budem čovek.

Profesionalni planovi za doglednu budućnost, šta se radi,  šta se sprema?

Kristina: Uskoro počinje nova pozorišna sezona, u pitanju je Šabačko pozorište u kojem igram preko deset  naslova… Biće mi velika čast što ću biti deo filma Volja sinovljeva, radujem se novom iskustvu i radu. U priči su i neke dve serije, ali ne bih za sada  o tome, o tom potom.

Petar: Što se tiče nekih planova za budućnost, upravo sam završio prvi deo snimanja Volje sinovljeve, i vratio se sa festivala u Nišu gde smo promovisali Afterparti , debi reditelja Luke Burasća; sad neko vreme planiram da posvetim fitnesu i licenciranju u krosfitu jer uporedo radim u sportskom centru „Ahilej“, kao pomoćni trener u krosfitu. Uporedo sa tim postoje pregovori sa kolegom Danijelom Kovačevićem oko neke duodrame i neki planovi sa Bursaćem oko razvoja izvesnog scenarija. I naravno sledi Nova godina, što je za nas, glumce, po mom mišljenju, odlična tezga. Tako da još uvek balansiram između svega toga.

Branko: Trudim se da ne planiram. Izvesna je jedna predstava i jedan film.

p05ctkgs 10 najboljih komedija po izboru BBC-a Festival italijanskog filma Festival italijanskog filma u Beogradu od 16. do 24. septembra Naslovna - Filmski festival u Veneciji Top 7: Najintrigantniji naslovi s Venecijanskog filmskog festivala MAJSTOR HORORA NA VELIKOM PLATNU! “TO” PRETPREMIJERNO U BIOSKOPIMA Film “To” pretpremijerno u domaćim bioskopima · · ·