wolkswagen-id-buggy-concept-7
PULS GRADA · auto

Na nedavno završenom salonu automobila u Ženevi, kompanija Volksvagen odlučila je da se vrati u ’60-e godine prošlog veka predstavljanjem jednog zanimljivog modela. U pitanju je električni bagi, koji podseća na nekadašnje modele.

Bagiji su bili popularni za vožnju do plaže i po pesčanim oblastima 1960-ih i 1970-ih godina. Uglavnom su bili prerađeni iz originalnih modela popularne „bube“, sa otvorenim krovovima i živahnim duhom ove ere. Novi bagi želi da vrati sve nostalgičare u to vreme, samo što umesto standardnog motora, ovaj ima električni. Ovaj elektromotor ima 204 ks (150 kw) i 309 Nm, ubrzava od 0 do 100 km/h za 7,2 sekunde, a između dva punjenja može da pređe do 250 km. Maksimalna brzina mu je ograničena na 160 km/h.

Iako, kao i modeli koji su ga inspirisali, nije baš najpraktičnije vozilo na svetu, na sajmu je privukao dosta pažnje. Dizajn je prelep i lako je zamisliti kako u njemu po lepom vremenu idete do neke plaže, uživajući u muzici. Pogledajte kako ovaj bagi izgleda u narednoj galeriji.

Nostalgični retro bagiOtvori galeriju
pal-v-pioneer-flying-car-22 Prvi leteći automobil ćete moći da kupite već sledeće godine sajam-2019-logo 54. Međunarodni salon automobila bugatti-02-gq-5mar19_b Ovo je novi najskuplji automobil na svetu naslovna Neverovatne slike sa ovogodišnjeg Dakar relija · · · · ·