Lars Von Trier Nymphomaniac
KULTURA · film/TV

Neuobičajeno za autora njegovog statusa i reputacije, danski reditelj Lars Von Trier odustaće od završnog reza filma Nimfomanijak, pošto producenti i distributeri odbijaju da prikažu film koji trenutno traje pet i po sati.

„Kraća verzija nije ono što Lars želi, ali on shvata kako funkcioniše tržište. Nije moguće napraviti film koji traje toliko dugo za 11 miliona dolara. Trajanje filma je toliko neuobičajeno da to smanjuje mogućnosti prikazivanja filma. Investitori će pomisliti da su kupili mačku u džaku,“ izjavio je producent filma Peter Aalbaek Jensen. On je odbio da komentariše mogućnost da će se Von Trier pojaviti na Kanskom filmskom festivalu sledeće godine, što bi bilo prvi put nakon skandala izazvanog na konferenciji za štampu povodom premijere Melanholije, gde je reditelj prvokator izjavio kako razume Hitlera i saoseća se sa njim.

Nimfomanijak je izazvao kontroverze trejlerom koji je uklonjen sa mreže YouTube, zbog eksplicitnih scena seksa koje sadrži. Film, u kome igraju Charlotte Gainsbourg, Uma Thurman, Stellan Skarsgård, Christian Slater, Jamie Bell i Shia LaBeouf, istražuje erotski život žene od ranog detinjstva do srednjeg doba.

Film će biti premijerno prikazan na Božić u Kopenhagenu.

melanholija.jpg MELANHOLIJA KREĆE 12. APRILA melanholija1.jpg MELANHOLIJA NAJBOLJI EVROPSKI FILM ENDER'S GAME Filmska recenzija: Enderova igra Slobodna zona Slobodna zona na bis ·