covermascom
KULTURA · muzika

Mascom je pripremio nekoliko iznenađenja za vas ovog leta. Pogledajte šta je novo u ponudi najbolje muzičke radnje u srcu Beograda.

Coldplay

Coldplay (Parlophone/Mascom) se vratio novim singlom All I Can Think About Is You, koji će se naći na njihovom predstojećem mini albumu Kaleidoscope EP. Ova pesma predstavlja još jedan dokaz da Coldplay nema strah od eksperimentisanja sa različitim stilovima. EP, koji će biti dostupan 14. jula na svim muzičkim onlajn platformama, sastojaće se od pet pesama uključujući i novi remiks singla koji je Coldplay snimio u saradnji sa elektronskim duom The Chainsmokers – Something Just Like This, kao i pesmu Miracles (Someone Special) nastalu u saradnji sa američkim reperom, Big Seanom. Ovaj EP će se naći u prodaji od 4. avgusta.   

Albumi Đorđa Miljenovića – Amovi  i Sam pao sam se ubio

Izašli su albumi Đorđa Miljenovića, Amovi i Sam pao sam se ubio. Miljenović je na albumima radio dve godine sa  velikim timom saradnika i gostujućih umetnika, među kojima su Sergej Trifunović, Oliver Nektarijević, Ana Stanić, Ivana Vukmirović Manivi i drugi. U mešavini roka i bluza, autentičnim pripovedačkim manirom pevanja, Miljenović nas vodi kroz najličnije momente svog života, otvoreno, iskreno i bez patetike. Tekstovi svakako primarno nose ove pesme, ali ih istovremeno prati i vrhunska muzika. Publika je imala već prilike da čuje pesme sa albuma uživo na koncertima Miljenovićevog koncertnog benda kojeg čine Lav Bratuša, Janko Mostarlić, Milan Mika Aćimović, Đorđe Todorović, Milorad Matić i Marko Milošević MKDSL. Albume možete da preslušate u celosti i na Deezeru!

Twin Peaks: uživamo u novoj sezoni, ali i novoj muzici koja prati seriju

Svet je opet uhvatila Twin Peaks groznica jer je David Lynch rešio da još jednom zadiriguje rediteljskom palicom i snimi još jednu sezonu kultne serije, koja je pomerila sve granice. Pored originalnog scenarija, fenomenlnih glumaca i režije, ono što je sigurno obeležilo ovu seriju je i muzika koja je postala nerazdvojivi deo ove umetničke celine. Čuvena Laurina tema, numera koja je osvojila Grammy nagradu 1991. godine postala je kultna stvar, gotovo koliko i crvena soba i portret Laure Palmer sa maturske večeri.

Twin Peaks (Music From the Limited Event Series)Twin Peaks (Limited Event Series Original Soundtrack) su dva nova izdanja koja će sadržati kompletnu muziku iz nove sezone, a koja će biti objavljena 8. septembra. Na albumima koji izlaze u septembru, naći će se muzika kompozitora Angelo Badalmenti-ja i sint benda Chromatics.

David Bowie Hunky Dory (Limited Gold Vinyl) (Parlophone/Mascom)  

Luksuzno izdanje četvrtog studijskog albuma legendarnog David Bowie-a je stiglo u Beograd! Hunky Dory je album kojeg je Bowie snimio 1971.godine sa muzičarima koji će kasnije postati poznati kao Ziggy Stardust’s Spiders From Mars. Ovaj album se ubraja među najvažnija Bowie-va dela i ovo specijalno izdanje sadrži remasterizovane verzije hitova poput Changes i Life on Mars.

Omot za ovu ploču potpisao je George Underwood, britanski umetnik sa kojim je Bowie inače često sarađivao. Zanimljivost je da je naslovnica inspirisana knjigom fotografija Marlene Dietrich koju je Bowie imao kod sebe na snimanju za omot.

#HunkyZiggyGold #BowieVinyl

Izašao je Tik-Tak, novi album benda PSI

Tik-Tak odlikuju duhoviti tekstovi na srpskom i autentični rokabili zvuk kontrabasa, gitare i bubnja, bend predvodi Saša Jovanović Jovandeka, publici poznat i kao frontmen Čikinih bombona (Grandapa Candys), a uz njega u grupi su i Dane Ceranić i Marjan Terzić Terza. Ovaj album možete da preslušate u celosti i na Deezeru!

ZDRAV APETIT Gordona Remzija

Preko 125 zdravih recepata na 250 fantastično ilustrovanih stranica! 

Kuhinja za savremene gladijatore i sve koji žele da se hrane zdravo, ali ne i da odustanu od uživanja u ukusu.

Više energije – aktivniji život

“Sada kada ponovo redovno vežbam, ne mogu da nađem rači da izrazim značaj aktivnog stila života. Pored toga što sam na početku izgubio višak kilograma, redovnim vežbanjem sam ojačao najvažniji mišić u svom telu – srce. Vežbanje nas, takođe, oslobađa stresa, a meni je to definitivno potrebno.”

U očekivanju drugog luksuznog izdanja, knjigu Zdrav apetit u tvrdom povezu i po 20% nižoj ceni možete da poručite u pretprodaji na www.mascom.rs.

Sting-2209_cover Sting nastupa u Beogradu u okviru „57TH & 9TH“ svetske turneje SMF ICE Lovefest 2017 Koji izvođači dolaze na Smirnoff ICE Energy Stage? 19222954_1719937318050856_2365788164843444672_o_cover Mark Olson nastupa u Domu omladine Šabački letnji festival_cover 15. Šabački letnji festival · · · ·