5_doorbell_2
U VAZDUHU · tech/web

Na koncu svake godine dolazi vreme kada svodimo račune, podgrevamo lepa očekivanja i razmišljamo kako da obradujemo osobe do kojih nam je stalo. Kupovina poklona svakako nije nešto što uzimamo olako, pa vam za ovu priliku predlažemo nekoliko tehnoloških novotarija sa kojima ne možete pogrešiti.

Tekst: Gradimir Joksimović

Smartfon među slušalicama

Za audiofile sa spiska bliskih prijatelja verovatno nema boljeg poklona od bežičnih slušalica koje podržavaju zvuk visoke definicije i nude napredne opcije za povezivanje. Muzikove slušalice slove za „pametne telefone među slušalicama‟ jer se ne povezuju samo sa mobilnim telefonom, već se preko njega povezuju na društvene mreže i druge internet servise.

Na Spotifyju, recimo, moguće je zapratiti izvođača, pokrenuti listu pesama ili snimiti pesmu, bez pomoći telefona. Isto tako, pritiskom na dugme instantno ćete podeliti pesmu na Fejsbuku. Slušalice odlikuje vrhunski kvalitet zvuka, pa je i cena malo „jača‟ i iznosi oko 300 dolara.

www.muzikconnect.com

Pametna kuća u džepu

Za one koji u svojoj kući vole da drže sve pod kontrolom idealan poklon je ovaj Logitechov pametni prekidač sa programabilnim tasterima koji mogu da upravljaju kućnom elektronikom. Kratak pritisak, dug pritisak i dvostruki pritisak na ove tastere mogu se programirati tako da aktiviraju druge uređaje, pokreću aparate, šalju elektronske poruke, puštaju muziku, podešavaju boju rasvete i još mnogo toga.Prekidači funkcionišu putem bežične veze, a napajaju se baterijama i mogu se postaviti u bilo kom delu stana. Osnovni paket košta 100 dolara.

www.logitech.com/en-us/product/pop-home-switch

Za četvorotočkaše

Najbolji poklon za automobilske zaluđenike? Definitivno ovaj dodatak koji će svaki automobil pretvoriti u pametno prevozno sredstvo. Uz pomoć senzora i odgovarajuće aplikacije vozač može da prati performanse vozila i obavlja osnovnu dijagnostiku, vrši precizno pozicioniranje na svim mapama za računare i mobilne telefone, a u slučaju nezgode može da računa na to da će automobil istog trenutka alarmirati nadležne službe. Sistem podržava iPhone i Android uređaje, a može se nabaviti po ceni od 110 dolara sa popustom.

www.automatic.com/pro/

Od sutra na dijeti

Poznajete nekoga ko je odlučio da u novoj godini povede računa o zdravim navikama? Podarite mu ovu bežičnu vagu sa naprednim opcijama za praćenje zdravstvenih parametara i učinićete mu veliku uslugu. Withingsova vaga precizno beleži telesnu masu, ali i indeks telesne mase (BMI), vrednost srčanog pulsa, stanje arterijskog sistema, stepen hidratacije organizma, mišićnu masu i druge pokazatelje fizičkog zdravlja i kondicije. Cena: 180 dolara.

www.withings.com/us/en/products/body-cardio

Kuc, kuc

Ko to zvoni kad mu vreme nije? Klasične špijunke na vratima su zrele za penziju, vreme je za elektronske varijante koje služe kao zvonce i kamera. Uređaj je opremljen HD video kamerom sa petostrukim uvećanjem, senzorom pokreta, opcijom za stalni monitoring i snimanje, podržava nekoliko korisničkih profila, snima i prenosi zvuk i fotografije, a pored toga dobro „vidi‟ u mraku i trpi i ekstremne vremenske uslove. Ovakva sigurnost jamačno vredi 200 dolara.

www.skybell.com/product/skybell-video-doorbell-hd/

Ogledalce, ogledalce…

Verovatno nema većeg stresa od pripreme za novogodišnju noć, jer tada jednostavno sve mora biti savršeno, pa i šminka. Simplehuman je za takve prilike osmislio specijalno ogledalo sa specijalnim osvetljenjem i senzorima koji korisniku omogućuju da vidi baš svaki detalj na koži, kao da se ogleda na sunčevom svetlu, uz mogućnost skaliranog uvećanja sve do 10x, što prevazilazi i profesionalne lupe. Ovo je luksuzni poklon sa jasnom porukom, a možete ga kupiti po ceni od 400 dolara.

www.simplehuman.com/sensor-mirror


Super Mario Run Super Mario Run: Nova igrica koja će poslati Pokemon Go u zaborav Automatski nacrt Šta smo to najviše „guglali“ 2016. godine ploča RokBlok: Nov način slušanja vinila-bez gramofona Telekom Srbija_publika na premijeri Teslinog vremeplova Telekom Srbija i Red Communication u samom vrhu Evrope · · ·