Tea Time
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Čajnici neobičnih oblika, raznobojne,vesele šoljice, originalne posudice za šećer …čine izložbu Tea Time koja je, od 23. do 29. decembra otvorena u Kulturnom centru Grad.

Izložba je prodajnog karaktera i predstavlja radove četrnaest umetnika, nadahnutim ritualom ispijanja čaja koji u dane zimske svakodnevice unosi mir, spokoj i sporo uživanje.

Svoje upotrebne predmete izložili su Anđela Babić, Ana Jovanović, Ines Janjić, Bojana Ristevski, Milena Bugarski, Zorica Mihajlović, Snežana Milenković, Dušan Zubčić, Miodrag Stanišić, Valeria Sigeti, Julia Draškoci i Tatjana Dejanović, Boris Bogdanović, Jelena Bošković.

Ljudmila Stratimirović, umetnički direktor KC Grad, kaže da je tema ove izložbe idealna za kraj godine, i za početak zime. „Izloženi radovi su uglavnom keramičke šolje, čase, čajnici, činijice. Zanimljivo je videti na jednom mestu takvu raznolikost ideja i tehnika u smislu obrade, glazure, boja koje se koriste. Svaki od umetnika koji se ove godine predstavljaju ima potpuno originalan i jedinstven izraz. A to i samu postavku čini uspešnijom. Predstavljeno je dosta radova koje odlikuje visok kvalitet izrade, a ima i onih koji su potpuno eksperimentalni i čija namena nije upotrebna toliko koliko je zanimljiva inspiracija kojom su se vodili.“

Svi eksponati na prodajnoj izložbi Tea Time su rađeni ručno. Većina njih su pojedinačno rađeni predmeti na točku a postoje i liveni komadi koji su rađeni u malim serijama – predmete u ovim serijama odlikuju posebne dorade ili aplikacije.

Ljudmila Stratimirović ističe i da je ova postavka, poput većine njih u KC Grad, organizovana sa idejom da rad naših umetnika i zanatlija približi što široj publici, ali i da umetnicima pruži mogućnost bližeg kontakta sa eventualnim budućim klijentima.

Ovogodišnja izložba Tea time je druga po redu – prva je održana u decembru prošle godine. Radovi umetnika su odabrani su na konkursu koji je raspisao KC Grad, a Ljudmila Stratimirović ističe da je ovaj konkurs bio prilika i za mlađe autore i za one koji možda, do sad, nigde nisu izlagali.

Hotel Endemico, Baha, Meksiko. Kućice su  eko–friendly, napravljene su od tamnog drveta i čeličnih panela i zaštićene uljem od lanenog semena. 10 zanimljivih arhitektonskih dostignuća Crveni kauč sa lopticama Nameštaj za potpuno opuštanje Manarta resort Hoteli ispod površine mora Galerija Osvajanje javnih prostora ·