ng
PULS GRADA · aktuelno

Nova godina je stigla, a sa njom i neizbežne novogodišnje rezolucije. One su najčešće povezane sa našim telima i samopoštovanjem. Najčešće obećavamo da ćemo se hraniti kvalitetnije, da ćemo manje piti, da ćemo prestati da pušimo a početi da vežbamo.

U teoriji sve to može, ali za mnoge ljude je praksa problem. Sve zapne još na početku. A onda možda nastanu griža savesti i nezadovoljstvo jer cilj nije ispunjen.
Većina kaže da će početi da vežba i da će smršati, a ta odluka je najčešće povezana sa tim što tokom praznika mnogo jedemo. Za tako nešto je potrebna disciplina koju mnogi nemaju. I onda upadnu u začarani krug neispunjenih novogodišnjih želja i stvaranja osećaja krivice.

Pokušajte ove godine da promenite stvari. Postavite ciljeve za koje znate da možete da ih ispunite.
Smejte se više
Kažu da je osmeh najlepša šminka. Charlie Chaplin je rekao da je dan bez smeha izgubljen dan. Pronađite u svakom danu, ma koliko sve crno bilo, razlog da se nasmejete. U početku će vam biti teško, ali posle ćete shvatiti da lepe stvari postoje. Bolje ćete se osećati ako se smejete.

Naučite nešto novo
Ceo život je učenje. Pokušajte da učite nešto što oduvek želite. Bilo da je to strani jezik, da svirate neki instrument, da heklate, kuvate… Setite se da su deca srpemna svakog trenutka da nauče nešto novo. Zato im je svet i zanimljiv. Ne zakucavajte se u ono što znate, naravno da je tada dosadno. Naročito zaboravite na ono lažno uverenje da znate sve! Budite radoznali i svetovi će se samo otvarati.

Spavajte više
Da, ovo možda zvuči besmisleno, ali naspavan čovek je mnogo srećniji. Ne dozvolite tempu života da vam oduzme ono što vam zaista treba. San je jedan od čuvara zdravlja.

Ne zaboravite da imate rodbinu
Porodicu često uzimamo zdravo za gotovo. I užu i širu. I često nam je mučno vreme koje treba da provedemo zajedno sa njima. Ali, zacrtajte cilj- posetite konačno rodbinu kojima posetu odlažete već godinama, a užu porodicu viđajte barem jednom mesečno. Naravno, ako živite na drugom kraju sveta, tu je uvek Skype.

ng Nove godine na svetu Automatski nacrt Ne mislite da je gotova 2016. Tu je trejler za horor film Zaštitite svoje ljubimce od petardi (foto: animalsurgical.com) Imate li srca, savesti razuma? Nemojte bacati petarde! cf Najlepši poljupci Carrie Fisher · · ·