Wim Wenders fotografije sa Zapada
fotografija

Godine 1983, dok je tragao za idealnim lokacijama za svoj film „Pariz, Teksas“, nemački reditelj napravio je seriju fotografija pod nazivom „Written in the West“. Wendersove fotografije pokazuju jednostavnu fascinaciju pustim i očaravajućim vidicima i prostranstvima divljeg krajolika američkog zapada.

Od zlatnih poljana na kojima pasu bizoni, preko dotrajalih saobraćajnih znakova, polunapuštenih benzinskih pumpi u sred pustinjskog suvog vazduha, sve su to zapažanja jednog režisera koja je verno utkao u svoju filmsku, ali i foto priču. Wenders je o doživljaju takvih neobičnih prostranstava koja su ga sasvim razoružala rekao:

– Ako niste sami dok se susrećete sa onim što sam prikazao na svojim fotografijama, nikada nećete moći da doživite ono što sam želeo da doživite. Potrebno je da uronite u ono što vidite, a ne da tumačite!

Originalno su Wendersove fotografije bile izložene 1986. u Centru Pompidu u Parizu, da bi potom u obliku knjige 2000. godine fotografije ponovo bile dostupne svim zainteresovanim poštovaocima rada ovog čuvenog režisera. Zahvaljujući novom izdanju knjige Written in the West knjiga će biti obogaćena sa 15 novih fotografija, kao i poetskim dokumentima rediteljeve tajne fascinacije ovim područjem SAD-a.

Novo izdanje knjige "Written in the West" sadrži 15 novih fotografijaOtvori galeriju
Idalno za one koji vole pravu meru Fotografije koje će zadovoljiti svakog pravog perfekcionistu Balerine u gradu Nežno i snažno: Balerine u velikom gradu Venčanja kao iz bajke Venčanja iz bajke ili kako se zaljubio princ u cicu Izložba Londona iz '60. Izložba fotografija koja slavi London 60-ih · ·