vino
PULS GRADA · dizajn

Sve vinske čaše imaju već vekovima isti problem- teško je uživati i u mirisu i u ukusu. A da bi se zaista uživalo u vinu i čulo mirisa i ukusa mora biti nahranjeno. A sada je tu čaša Wine Glass Mask koja ispravlja ovaj nedostatak i konzumiranju vina daje novu dimenziju koja joj je nedostajala.

Wine Glass Mask, kako joj i ime kaže, jeste čaša napravljena po uzoru na maske za kiseonik. U praksi to znači da je onom koji pije sada obuhvaćen i nos, i to u potpunosti, što ranije nije uvek bio slučaj. Dizajner je James Piatt, i njegova ćaša za vino sada prati izgled i specifične karakteristike lica, tako da omogućava i čulu mirisa da uživa u ispijanju vina.

O ovom izumu možete više da pronađete na Kickstarteru. Ova čaša će definitivno omogućiti da se miris vina mnogo bolje oseti, a samim tim i uživanje u ispijanju bude veće. Sam oblik je malo diskutabilan, jer budući da ima uzor u bolničkoj opremi, više ne izgleda kao elegantna čaša za vino, na kakvu smo navikli. Ipak, navodi se da bi ovaj izum mogao da donese nov način uživanja u vinu.

Wine Glass MaskOtvori galeriju
nameštaj Wakufuru: Nameštaj koji apsorbuje zvuk i donosi mir u bučnom okruženju coverpravaljubav Prava ljubav: Kolekcija radova tri umetnice kafa Šolja napravljena od ostataka kafe greenery Pantone: „Greenery” je boja 2017. godine · ·