žene
KULTURA · fotografija

I dalje su veoma ukorenjeni stereotipi da postoje muški i ženski poslovi. Ta tadicionalna podela rada, gde je ženama mesto u kući, ili makar obavljaju poslove u njoj, a muškarci su lideri, i dalje je prisutna i okolina ne očekuje da vidi muškarca kako čisti (barem ne svoju kuću) i ženu koja radi kao mesarka! A, ne, nismo mislili na prodavačicu u mesari, već na pravu pravcatu mesarku!

Devojčice se igraju lutkama, dečaci automobilima, devojčice nose roze, dečaci plavo. Ovo samo potvrđuje da je uprkos prividnoj ravnopravnosti polova i dalje ukorenjena ideja da su neke stvari dozvoljene samo jednom polu, i da zanimanja bez obzira na jezičku diferencijaciju doktor/doktorka, još uvek imaju problema da se „dogovore“ jesu li ili nisu ravnopravna!

Fotograf Chris Crisma želi serijom portreta pod nazivom Women’s Work da sruši stereotipe i dokaže da žene mogu da obavljaju bilo koji „muški“ posao.

Ideja ove serije fotografija jeste da spusti na zemlju sve koji veruju u podelu na „muška“ i „ženska“ zanimanja. Žene su predstavljene kako obavljaju posao koji stereotipno pripada muškarcima. Verovatno je krajnji čas da ova podela padne u zaborav, osim ako ne planirate da se vratolomno vratimo u srednji vek?!

Woman's WorkOtvori galeriju
brln Berlin noću Gradovi sveta slikani iz vazduha Poznati gradovi u nepoznatom izdanju migranti Portreti dece migranata koje Tramp želi da odbaci fotke SkyPixel 2016: Najbolje fotografije snimljene dronom · · · ·