03_MNE_printQ (1)-12_cover
PULS GRADA · destinacija

Jedan od najznačajnijih i najvećih događaja u Budvi, Međunarodni turistički budvanski karneval, ove godine će se održati od 28. do 30. aprila

Pod sloganom „Naoružaj se ljubavlju“, nakon uskršnjih, a neposredno pre prvomajskih praznika, Budva će ugostiti brojne posetioce iz zemalja okruženja, ali i Evrope, koji će sasvim sigurno poneti u svoje domove lepe utiske, vesele i razdragane, poput samog događaja!

Karneval će početi u petak nakon što maske, predvođene Dragoljubom Đuričićem i njegovim bubnjarima, ,,Abrumom“ pozovu građane Budve i turiste na feštu. Zabava se zatim nastavlja u kafićima i restoranima unutar zidina Starog grada do kasno u noć.

Maske iz svih krajeva sveta dolaze u Budvu kako bi bile deo „Velike karnevalske povorkе“ koja se održava u subotu, 29. aprila, i završava se velikim vatrometom. Iste večeri biće održani i koncerti na više bina unutar Starog grada, a nastupiće Rambo Amadeus, Dragoljub Đuričić i drugi.

Treći dan Karnevala posvećen je najmlađima, održava se „Mala karnevalska povorkа“ i niz edukativno-zabavnih igara i programa na bini. Pored bogatog kulturno-zabavnog programa, neizostavni deo Karnevala je „Slatki kutak“, gde će se služiti tradicionalni slatkiši budvanskog kraja.

Tu nije kraj provodu, ove godine prvi put, u susret prvomajskim praznicima muzički program se nastavlja i u nedelju, 30. aprila uveče, kada će biti organizovan koncert na trgu ispred Starog grada, a nastupiće budvanski bend Mazzom u fugazzu i zatim Who See!

Karneval u Budvi označava i nezvaničan početak letnje turističke sezone, što mu daje posebnu draž i veselu atmosferu svih dana trajanja!

125_cover Velja maslina: Drevno drvo masline blizu Bečića 960_720_cover 7 najopasnijih turističkih destinacija na svetu 800x400-elite-dialy-Alexander-Grabchilev-travel Kako najlakše uštedeti dovoljno novca za putovanja Budva - manastiri Budva: Centar duhovnosti primorskog kraja · · ·