Yoda fontana
PULS GRADA · dizajn

Ako vas put nanese do Letterman Digital Arts Center-a u San Francisku, onda ćete hteli to ili ne da se nađete oči u oči sa fontanom na kojoj se nalazi malena statua čuvenog junaka, još čuvenijeg serijala „Star Wars“. Kako je ovih dana sva medijska pažnja usmerena ka novom nastavku ovog filma, ne čudi što polako otkrivamo određena mesta na svetu koja junake „Zvezdanih ratova“ uzdižu na specijalne vrste pijedestala.

Master Yoda, će vam za sitniš iz džepa, zasigurno dati neki džedaj blagoslov, ako je to ono što vas zanima. Svakoga dana slučajni prolaznici i namereni turisti ovde svraćaju kako bi videli Yodu izrađenog u bronzi, a zahvaljujući idiličnom okruženju i klupama, nekoliko minuta predaha i slušanja slapova vode biće sasvim dovoljno da se saberete.

Za razliku od Mastera Yode, koji tvrdi da je star preko 900 godina, fontana je postavljena tek 2005. godine da bi nedugo zatim i prvi „hodočasnici“ posetili kip, fontanu i poklonili se svojim idolima. Budući da je sasvim majušan, statua je napravljena u „prirodnoj“ veličini, i na njoj je jasno definisana linija gremlina mudraca, koji se pojavljuje u triologiji Star Wars. Posetioci uživaju da poštujući zamišljen ritual, obiđu statuu nekoliko puta i ubace novčiće u fontanu zamišljajući želju, a Sila će već dati neki blagoslov!

Za ljubitelje Star Wars memorabilije, u ovom prostoru postoji i Darth Vader kip u prirodnoj veličini, kao i nemali broj knjiga koje su Georgea Lucasa inspirisale na stvaranje ovih vrlo upečatljivih likova.


Školski autobus je postao kuća. Stari školski autobus postao je kućica iz snova Beoizlog Novi suveniri u Beoizlogu: Duhovita konzumacija Beograda Stolice neobičnih oblika Odmorite se u ustima opakih predatora cover1 Posteri kultnih filmova u stilu vitraža · ·