Yoshitoshi Kanemaki
KULTURA · art

Japanski vajar Yoshitoshi Kanemaki opsednut je drvetom, za svoj rad koristi zimzeleno drvo kamfora koje može da poraste i do 30 metara u visinu. Iz debla ovog drveta, on dletom dubi ljudske prilike, koje i pored neverovatne sličnosti s stvarnim ljudima, deluju kao da su izvan ovog sveta.

Kanemakija u predstavljanju čoveka najviše interesuje da prikaže neodlučnost, strah, promene raspoloženja. Karakteristična skulptura ovog autora je figura čoveka koji na svojim plećima nosi skelet. Sve skulpture su obojene pastelnim bojama, ali to ne umanjuje efekat začudnosti.

Yoshitoshi Kanemaki je rođen u prefekturi Čiba u Japanu 1972, a od 1999. nakon diplomiranja na Tama Art univerzitetu izlaže svoje radove širom sveta. O njegovom stilu možete steći utisak, posle razgledanja fotografija u našoj galeriji, a ako vam se dopadne ono što je izloženo, Kanemakija pratite i preko mreže Facebook.

Yoshitoshi KanemakiOtvori galeriju

pagecovertattoo Tetovaže koje slave prirodu tiny-1_cover Minijaturna vrata na ulicama Atlante David Lynch, Jim Carrey David Lynch i Jim Carrey: Ideja kao početak i kraj Solaris „Plivačice“ – izložba najnovijih radova Ivane Živić u galeriji Kolarac ·