Muzički spotovi novi u aprilu
KULTURA · muzika

Ako nemate dovoljno vremena da proverite nove singlove poznatih muzičkih kantautora ili izvođača, onda se sa njima verovatno susrećete putem radio aparata. I tako vi u kolima čekate na semaforu, a počinje dobra pesma koju biste opet naravno voleli da čujete, ali ako se voditelj ne seti da kaže koja pesma ide, džaba vam želja. Da budete u toku, da ne izgubite korak sa onim što je sveže u muzičkoj industriji, evo našeg izbora.

Pogledajte za kojim su to muzičkim spotovima poludele TV stanice širom sveta, i zašto – a u slučaju da vam se neka stvar veoma dopadne sva sreća pa je YouTube još uvek besplatan:

QT – HEY QT

Nismo sigurni šta je ovo, a u pr saopštenju povodom ove pesme pojavljuje se poređenje raspevanih buba u zatvorenoj konzervi. Prikladnije bi bilo, možda, da se ovakva kompozicija prikazuje u okviru nekog programa za decu, jer istina je – ovo bi verovatno samo deci bilo zabavno!

FKA TWIGS – GLASS AND PATRON

Od prvog singla „Water Me“ do danas ova mlada i talentovana žena toliko puta je pomerila granicu svojih i naših mogućnosti da nas njeni spotovi uvek iznenade, kao da se po prvi put srećemo sa FKA Twigs fenomenom.

TY DOLLA $IGN – DROP THAT KITTY FT. CHARLI XCX AND TINASHE

Pesma je prava topla letnja, ali je istina da odgovara više 2003. pa čak i ’90-im nego ovoj našoj godini. Za većinu tinejdžera ovakva zapažanja teško da će imati ikakvog značaja, a što se odraslih tiče verovatnije je da će promeniti kanal ili ovu pesmu ostaviti za recimo fitnes trenutke.

RIHANNA – AMERICAN OXYGEN

Da Amerika nema himnu verovatno bi razmislla o Rihanninoj novoj pesmici. Ona na izvestan način objašnjava kako su različiti ljudi gradili SAD imajući tu čarobnu viziju „američkog sna“, ipak, u spotu dominira politika, naročito ona koja prekorava od Fergusona pa nazad u istoriju sve muke koje su Afroamerikanci pretrpeli na kontinentu koji nisu birali, ni želeli. Draga Rihanna, Ameriku su gradili i Evropljani, kamo njihova tuga nad napuštenom domovinom da bi udisali vazduh „novog kontinenta“?

ANDREA BALENCY – WATERFALLS

Ova mlada umetnica ima odličan glas ali je ovaj spot učinio da se naša pažnja raspe po drugim jednako atraktivnim nadražajima za naša čula. Vizuelno je ovaj spot toliko zanimljiv da bi trebalo da ga gledaju mnogi budući slikari, ili dizajneri. Kao kada ste se prvi put susreli sa Bjork, bićete pomalo zbunjeni ali će vam ta pozicija svakako prijati.

TINK – RATCHET COMMANDMENTS

Možda bi crkve bile pune da je propovednica Tink svratila i u naše krajeve. Mlađana reperka je duhovita i lucidna. Njene su rime opasno složene, ona dolazi iz Čikaga i jedino je problem što je veoma mlada pa je sasvim izvesno da će nam češće pevati o drugaricama iz škole i prvom udaru ljubavnih strela, nego o nečemu ozbiljnom, kao što je potrošačko društvo, na primer.

SIA – BIG GIRLS CRY

U pitanju je treći, završni deo trilogije kada je saradnja Sie i Maddie Ziegler u pitanju. Da podsetimo, u prethodnom za pesmu Elastic Heart Maddie je sasvim oduševila sve koji su spot pogledali, iako je vizija bila neobična i veoma provokativna, te je Sia čak morala da pošalje i javno izvinjenje svima koji su pomislili da spot na bilo koji način korespondira sa temom pedofilije. U novom spotu, koji je režirao Daniel Askill malena Maddie je još inspirativnija!

Albumi koje sam slušao do besomučnosti On repeat: 5 stranih albuma koje sam slušao do besomučnosti Locals Locals žurka: Oni preuzimaju Beograd vampiri Igranka bez prestanka uz Vampire u Božidarcu Heidi Klum Sia „Fire Meet Gasoline“: Manekenka Heidi Klum igra u spotu · · · ·