Yuccie su in
U VAZDUHU · trend

Svako malo se menjaju trendovi, a onima koji ih prate ove izmene mogu biti uzbudljive, ili baš i ne… Neko vreme su se među predstavnicima generacije Y negovale duge guste brade, ali došlo je vreme da se hipsteri obriju, ili će ih novonastala generacija „Yuccie-a“ (Young Urban Creatives) poslati ravno u zaborav!

Ako je verovati novim izveštajima o trendu, bujne muške brade, koje su dugo bile zaštitni znak hipsterske kulture, postale su stvar prošlosti. Duga kosa, bujne lokne ili čupkasta brada više nisu popularne među mladima, ali ni među onima koji zbog posla moraju da prate svetske modne trendove. Joel Alexander, model i modni bloger, objasnio je kako je nakon što je dve godine nosio dugu bradu, u cilju poboljšanja svoje karijere u svetu mode, morao da se, na nagovor svog agenta, obrije.

Nekada je brada bila neophodna kako bi potpisao ugovor za poznate modne kuće, a danas je ona sporan detalj na njegovom licu, te je bilo neophodno da je obrije. U međuvremenu, on je na svom Instagram profilu pokazao kako je trend od bujne muške brade lagano stigao do fino izbrijanog lica. Nekada je, kako kaže sam Joel, kao golobrad imao 8 hiljada pratilaca manje na svom Instagram profilu, jer su na „ceni“ bili bradati muškarci, ali danas su se stvari značajno promenile! Novi miljenici popularne kulture nose ime Yuccie – što bi značilo – mladi, kreativni i urbani, i za takve brada ili hipi nasleđe nemaju mesta.

Jeff Laub, suosnivač brenda za negu tela, Blind Barber, kaže da golobradost i koža doživljavaju svojevrsnu renesansu, naročito od kako je pojam metroseksualca postao deplasiran. Rizik od gubitka predstave o muževnosti kroz prekomernu maljavost postao je stvar prošlosti, te se muškarci širom sveta mogu opustiti, i konačno vratiti zdravim higijenskim navikama, kaže Laub.

Šarene kose u bojama bombona Kosa u pastelnim bojama – izgledajte kao slatkiš Da li vaš posao može da radi robot? Da li robot može da preuzme vaše radno mesto? Heroine tv i filma 11 kultnih filmskih i TV heroina Papuče za leto 2015. Koje ćemo papuče nositi ovog leta · · · ·