Joga
PULS GRADA · shopping

Smatra se da ljudski organizam sadrži oko 15g hijaluronske kiseline, od čega se jedna trećina svakodnevno razgrađuje i ponovo sintetiše. Može biti uneta u organizam putem hrane ali i putem suplemenata.

Nalazi se u vezivnom tkivu, u hrskavici, međućelijskom matriksu, sinovijalnoj tečnosti (tečnost oko zglobova koja ih podmazuje). Kod hroničnih, upalnih procesa (osteoartritis) dolazi do razgradnje hijaluronske kiseline i oštećenja hrskavice, a time se smanjuje elastičnost i pokretljivost zglobova.

Hijaluronska kiselina ne samo da podmazuje zglobove već i podstiče zadržavanje vode u drugim tkivima kao što je koža. Pošto može da veže veliku količinu vode, do 1000 puta više u odnosu na svoju težinu, značajan je sastojak u kozmetičkoj industriji, jer dovodi do povećanja elastičnosti kože.

Na tržištu Srbije u bolje snabdevenim apotekama možete pronaći Natures Aid Hyaluronic Acid 50mg od 60 kapsula. Preparat ne sadrži veštačke arome, boje, konzervanse, laktozu, kvasac i gluten. Pogodan je vegetarijance, vegane, dijabetičare.

Više o prirodnim Natures Aid proizvodima možete pročitati ovde.


samsonite-mickey-90-godina Samsonite slavi 90-ti rođendan Mickey Mouse-a 4Z2A0503 Za specijalne trenutke: Zadovoljstvo slatkih ukusa Delta City Rođendanska Delta City zabava: Dečiji maskenbal, popusti, žurka, karaoke… OB-06-bilbordi-5x2.5 Metro robne marke: Visok kvalitet proizvoda · ·