salad-2049563_1280
PULS GRADA · kulinarka

Nutricionisti i drugi stručnjaci za ishranu stalno smišljaju nove preporuke i teško je ispratiti šta je najbolje za naš organizam. Često se sve svodi na aktuelni trend, a ako je verovati mreži Pinterest, u 2019. će najaktuelnija biti Pegan dijeta.

Ukoliko ne znate o čemu se radi, u pitanju je kombinacija paleo i veganske dijete. Oni malo upoznatiji sa njima pomisliće kako su posredi dva nespojiva principa, ali uskoro ćemo saznati da li je to zaista slučaj. Pegan dijeta podrazumeva izbegavanje mlečnih proizvoda, žitarica i mahunarki, uz veliki unos voća i povrća. Dozvoljeni su jaja, riba i meso, ali zagovara se da moraju da budu iz održivih izvora.

Stručnjaci veruju da u ovoj vrsti ishrane ima puno toga korisnog, ali da ne treba sve uzeti zdravo za gotovo. Voće i povrće je zdravo, baš kao i razne semenke i orašasti plodovi, ali izbegavanje pojedinih proizvoda može dovesti do nedostatka određenih materija u organizmu. Broj pretraživanja za baš ovu vrstu ishrane je drastično porastao, pa nam ostaje samo da vidimo da li je u pitanju prolazni trend, ili će ona zaista ući na velika vrata tokom naredne godine.

landscape-nrm-1418837570-gin-and-cranberry-1507045268 Napravite najbolji praznični martini collage Neodoljive poslastice sa kokosom collage Magične kućice od đumbir keksića koje možete napraviti sa svojim mališanima cover www.thetravelbite.com, www.newengland.com i www.fullofplants.com Vegetarijanska praznična gozba (II deo) · · · · ·