Fotograf Gail Albert-Halaban
fotografija

Nesanica je odgovorna za mnoga umetnička dela, i više nego što bismo verovali. Fotograf Gail Albert-Halaban provela je mnoge besane noći gledajući kroz prozor, u potrazi za znakovima života u tami pariskih ulica, otuda je došla na ideju da ono što vidi kod svojih komšija prikaže u svom foto serijalu koji će uskoro postati deo izložbe u galeriji Kopeikin u Los Anđelesu.

Gail Albert-Halaban je kroz svoje fotografije prikazala strance koji žive u njenoj neposrednoj okolini, a o kojima je razmišljala stvarajući čitave priče o njihovim snovima, nadanjima i životu, o kojem zapravo ne zna ništa.

Serija fotografija Paris Views prikazuje scene iz običnih pariskih gradskih kvartova u kojima ljudi obavljaju svakodnevne poslove, i gde se vidi ne samo šta rade u svoja četiri zida, već i kojim drugim usamljenim ili ne ljudima su okruženi. Spoljašnji svet je gotovo imun na protok vremena, ali samoća pruža pojedincu prostor da razmišlja o sebi i o njemu, smatra autorka. Njeni radovi prikazuju interesovanje za ljude koji žive svoju samoću, koju drugi mogu da vide tek voajerski posmatrajući ih kroz prozore ili terase, u vreme kada dobar deo grada već odavno spava snom pravednika.

Ideja Gail Albert-Halaban da prikaže ljudsku usamljenostOtvori galeriju
Hugh Holland - skejteri tokom '70-ih Hugh Holland: Kalifornijski skejteri tokom ’70-ih Devojčica Svet mašte: Ona ima samo 4 godine Transvestiti u Njujorku Fotografije njujorških transvestita Kako su izgledali kao deca Kad su slavni bili deca · ·