cover
PULS GRADA · deca

Dečji rođendani i proslave su uvek posebno dragoceni trenuci za porodicu i prijatelje, ali nije ih lako osmisliti. Da biste izbegli bespotrebni stres, a opet svima pružili nezaboravni događaj, evo nekoliko tema za proslave koje će sve oduševiti, a posebno decu.

Moderno staromodna zabava

Retro vajb je krajnje šarmantan izbor za proslavu rođendana, kao uostalom i za svaku drugu vrstu zabave. Drvene igračke, a posebno konjići, vozići i čigre, poslužiće kao zanimacija za decu. Na starom oronulom stolu, u takozvanim bakinim posudama izložite kolače i grickalice, a u običnim staklenim flašicama mleko i sokove. Iskoristite vintidž nameštaj, lampe, kutije, ramove i ukrase kako bi cela atmosfera delovala kao da se nalazite u vremeplovu. Na kraju, za dodatnu eleganciju, dečaci neka imaju leptir mašne, a devojčice lažne biserne ogrlice.

Lego ludilo

Koje dete ne voli lego kockice? Njihovo šarenilo pogodno je za kopiranje i inkorporiranje u dekor i hranu, što ih čini idealnom temom za proslavu. Deca će se sigurno zabaviti sklapanjem i pravljenjem stvari od lego kockica, što će razvijati njihove moždane vijuge i osećaj za timski rad. Možete čak i upakovati lego kocke u male paketiće, a onda ih pokloniti deci koja budu gosti. Mini sendviče i kolačiće lako ćete napraviti tako da podsećaju na ove kocke, a gledajte da od boja obavezno budu prisutne jarko žuta, crvena, plava i zelena.

Kućno kampovanje

Za slučaj da priređujete mini zabavu na kojoj će deca ostati da prespavaju kod vas, potrudite se da napravite kompletan užitak. Odabir teme kampovanja klincima će biti zabavan, jer će se obično spavanje pretvoriti u nešto uzbudljivo. Rasporedite mini šatore po sobi, ili jedan veliki pod kojim sva deca, u malim vrećama za spavanje, mogu da prenoće. Okačite fenjere i ukrasne zvezde koje svetle u mraku, i napunite sobu biljkama kako bi imali osećaj kao da su u šumi. Hrana neka bude jednostavna, poput one koja se služi na pikniku.

Snežana i sedam patuljaka žur

Deca obožavaju bajke i crtaće, a Snežana i sedam patuljaka je priča koja je uvek popularna. Proslava sa ovakvom temom posebno je pogodna za rođendan devojčica, pošto ih lako možete obući u kostim koji podseća na Snežanu, a ostale njene drugarice dovoljno je da stave rajf sa crvenom mašnom kako bi se uklopile. Sve što poslužite u starinskim srebrnim posudama biće prigodno temi, a slobodno okačite i ogledala u glavnu prostoriju. Razno cveće u malim vazama delovaće delikatno, a posebno suve grančice sa bobicama. Ne zaboravite da poslužite ušećerene jabuke i druge kolače sa ovim slasnim voćem.

Gusarske čarolije

Avanturistički duh kod dece zasigurno ćete podstaći ako im poverljivo kažete da se u kući krije skriveno blago koje treba da nađu. Potragu možete dodatno učiniti uzbudljivom tako što ćete im dati mape na osnovu kojih će pokušati da otkriju blago. Kako bi više ušli u ulogu, na glave im stavite gusarske šešire, dajte im durbine, kompase i lupe. Bilo bi idealno da torta bude u obliku broda, a ako se užele filmova, pustite im Pirate sa Kariba.

Neonski parti

Ukratko rečeno, nema greške sa ukrasnim zastavicama i gomilom balona u drečavim fluorescentnim bojama. Priključite tome plastične maske sa likovima životinja, i šarene naočare za sunce koje će deca nositi. Poslužite tortu u duginim bojama, raznobojne lizalice i sokove, pa će i odrasli i deca uživati u veseloj atmosferi.

Omiljeno dete Omiljeno dete je tabu tema Deca Oštroumniji računaju na prste Maxi - jedi zdravo Vitamini i deca: Kako da imaju uravnoteženu ishranu Liflet VITEZ 2018 UNUTRA-1-cover Vitezovi sveta na Beogradskoj tvrđavi · · · · ·