Zabavne reklame
U VAZDUHU · urban flash

Dovijanja predstavnika agencija za osmišljavanje reklama nikako da prestanu, zapravo, u odnosu na nekadašnje copywritere oni koji se trenutno bave ovim poslom sigurno znaju o čemu govorimo. Sve dolazi u obzir, ako će privući potencijalnog kupca, a ako je uz to još i duhovito, smatrajte da ste napravili odličan posao i sebi i svojoj kompaniji.

Verovatno su se tako nekako osećali i predstavnici umetničke radionice Garrigosa, koji su za potrebe reklamne agencije Impact BBDO Dubai napravili sasvim neobičnu reklamu za sprej za insekte – Vape Super ko2.

Može delovati neobično, ali ovaj pristup u kojem su autori krenuli od postavke da je preparat delotvoran i da će uništiti dotične insekte doveo ih je do zaključka da će ih možda neko nakon tako brutalne smrti i „oplakivati“… I eto kako su ucveljene udovice insekata postale i glavne junakinje u kampanji ljudi iz Garrigose. Zahvaljujući predanom radu, koji je podrazumevao da crtači najpre izuče anatomiju svih insekata obuhvaćenih kampanjom, a da tek potom počnu sa radom u Photoshopu bio je naporan, ali se isplatio.

Ostaje naravno otvoreno pitanje da li se ovakva vrsta ideje može smatrati neprimerenom, kada u vidu imamo širu sliku, ali u umetnosti, a ova reklama to svakako jeste, sve je dozvoljeno…

Potrošači zadremali na Ikea proizvodima Potrošači zadremali na Ikea proizvodima Van Gogh, Chuck Norris Neverovatne sličnosti Brada Cveće u muškoj bradi – da li je ovaj trend otišao predaleko? Da svako parče bude idealno Korisni izumi koji su uvek dobrodošli · ·