Swatch Sistem51
U VAZDUHU · tech/web

Ko još ne zna za švajcarske satove marke Swatch? To je, verovatno, jedan od najprepoznatljivijih i uspešnijih brendova ove zemlje. Swatch kompanija je još uvek najveći proizvođač i distributer satova, a iako nam se čini da postoje od pamtiveka, Swatch zapravo postoji tek od 1983. godine.
Danas, kada je visoka tehnologija pod svoje uzela dobar deo proizvoda, pa tako i satova, tržište postaje sve nemilosrdnije, ali za stare znance kakvi su oni iz čuvene švajcarske kompanije očigledno „nema zime“!

Kada je prošlog septembra potpredsednik kompanije Apple, Jony Ive rekao kako je zahvaljujući novom Apple Watch-u starim satovima, kakve proizvodi švajcarska kompanija, očigledno došao kraj, mogli smo samo da počnemo da žalimo što će još jedan dobar brend morati da se povuče sa tržišta pred naletom moderne tehnologije. Međutim, revolucionarni modeli pametnih satova kakve je promovisao Apple očigledno nisu pomutili snagu volje i želje jednom Swatch-u, pa je pojava novog modela Sistem51 došao kao valjani odgovor na neprimerenu provokaciju!

Za razliku od ostatka satova koje Swatch proizvodi i koji rade zahvaljujući maloj bateriji, ovaj novi ima mehanizam koji se sastoji od 51 dela, odakle potiče i naziv novog modela.
Stari satovi sa baterijama imali su od sto do 300 delića, a ovaj novi Sistem51 kao kakav moderni perpetum mobile pokreće sam sebe zahvaljujući specifičnom mehanizmu.
Pitate se kako radi? Sasvim prirodno. Svaki pokret vašeg zgloba učiniće da sat dobije potrebnu snagu da se pokrene, a za razliku od kvarcnih satova Swatch Sistem51 će raditi i 90 sati nakon što vi pođete na odmor ili spavanje, tako da ne brinite – vremena i snage imaćete na pretek!

Swatch Sistem51 - sat koji je pobedio AppleOtvori galeriju
Sony City letnja preporuka #04: Sony SRS-X11 zvučnik Google Your Timeline Vaš Timeline : Google Maps omogućavaju vam da se vratite na mesta na kojima ste bili art12 Lenovo S60 – pametni telefon srednje klase solidnih performansi Asus FonePad 7 Asus FonePad 7 – povoljni hibrid telefona i tableta elegantnog dizajna · ·