covermoda
PULS GRADA · moda

Vreme leti, moda se brzo menja, ali, nažalost, i mi starimo. Sa godinama, odeća koja je nekada činila da izgledamo kao milion dolara, više nam ne stoji tako dobro.

Naravno, to ne znači da ne postoje izuzeci, ali u većini slučajeva važi da sledeći komadi garderobi nisu prikladni za žene koje imaju preko 40 godina.

1. Hulahopke jarkih boja

Hulahopke u ovom stilu uglavnom nose srednjoškolke, ali one mogu lepo izgledati i na devojkama u dvadesetim. U tridesetim već treba biti maksimalno oprezan i voditi računa sa čime ih uklapamo i u kojim prilikama ih nosimo. Nakon četredesete one više nemaju šta da traže u našem ormanu.

2. Široki džemperi na zakopčavanje

Ne postoji ovakav džemper koji ne može biti zamenjen elegantnim blejzerom, u kome ćete sigurno izgledati ozbiljno, ali i šik. Pogledajte uporedni prikaz na slici ispod i biće vam jasno da širokim džemperima na zakopčavanje treba da što pre kažete zbogom.

3. Odeća koja prikazuje simbole sportskih timova i muzičkih izvođača

Ako baš volite neki klub ili bend, u redu je da nosite majice sa njihovim simbolima na utakmicama ili koncertima. U svim drugim okolnostima, međutim, izgledaćete kao osoba koja ne može da se pomiri sa svojim godinama i po svaku cenu želi da dokaže drugima da je i dalje „kul“ i „opuštena“, što, priznaćete, nije baš prikladno za žene u četrdesetim.

4. Kape sa kićankom

Slično gore pomenutim hulahopkama, i kape sa kićankom su još jedan komad odeće koji je previše detinjast za žene u srednjim godinama. Želja da izgledamo mladoliko je prirodna i što se nas tiče validna, ali svakako ne treba preterivati.

5. Japanke

Pored tolikog izbora espadrila i elegantnih sandala, zašto biste se ikada odlučile za japanke? Ne treba zaboraviti ni na negativne posledice koje ovakva obuća može ostaviti na vaša stopala.

1229813 Vivijen Vestvud poručila: Nemojte da poginete! _Nude-Wedding-Suits-Are-A-New-Trend-For-The-Most-Daring-Brides- „Gole“ venčanice: Samo za najhrabrije mlade 4-barve-1000x500 4 boje koje dobro stoje svakoj ženi goldenglobescover Žene u crnom: Najbolje obučene zvezde na dodeli Zlatnih globusa · · · ·