egipatcover
KULTURA · fotografija

U svojoj novoj seriji fotografija nazvanoj „Prašina“, rusko-švedska fotografkinja Ksenija Nikolskaja prikazuje enterijer napuštenih raskošnih vila, palata i stanova u Egiptu, jednako lepih kao slične građevine evropskih prestonica.

Ova zdanja su ostaci velikog buma u izgradnji koji se desio u ovoj zemlju tokom kolonijalnog perioda od 1860. do 1940. godine. Od 1960, međutim, uvedena je destruktivna politika kontrole stanarine koja je za posledicu imala napuštanje ovih domova od strane njihovih vlasnika.

U međuvremenu su zbog zuba vremena i neodržavanja, ostali zapušteni i oronuli, interesantni jedino fotografima-avanturistima kao što je Ksenija.

Ona je posvetila poslednjih pet godina dokumentovanju ovakvih zdanja kroz svoje poetične fotografije koje prikazuju svu njihovu samoću, ali i lepotu. Pogledajte kako izgledaju njene slike u našoj galeriji, a ako vam se dopadaju, zapratite ovu talentovanu fotografkinju na Instagram društvenoj mreži i posetite njen sajt.

Zaboravljeni luksuzni domovi EgiptaOtvori galeriju
pagecover U njegovim crno-belim fotografijama uživa milion ljudi Žene na protestima Moćne fotografije žena koje protestvuju pagecopver Prelepi crno-beli portreti poznatih dama pagecover Najbolje fotografije rok zvezda · · · · · · · ·