Marin Orsag
KULTURA

Marina Orsag često gostuje u Beogradu, pa je tako nastupala i na svakom StandUpFest-u, beogradskom festivalu stand up komedije.

Iako ima puno nastupa iza sebe, nada se da će ih biti bar još deset puta toliko jer osećaj kad nasmeješ ljude je, kako kaže „jedan od najljepših na svetu“. Osim u Hrvatskoj, gde je nastupala čak i pred predsednikom Mesićem, publiku je osvojila i u Srbiji, Bosni i Hercegovini te Sloveniji gdje je redovan gost. U februaru 2010. Nastupa na najstarijem festivalu u Evropi, Leicester festival u Engleskoj, kao i u Londonu gde je oduševila englesku publiku. Takođe je nastupala i u Budimpešti i Amsterdamu.

O tome koje su glavne odlike njenog nastupa, Marina kaže: „Nema posebne teme kojom se najčešće bavim, volim šarati po temama, iako s obzirom da je humor oružje za razbijanje predrasuda i podizanje svijesti, ponekad se najviše volim fokusirati na nacionalne odnose, prava manjina i slično. Komičari i komičarke iz Hrvatske prolaze u Srbiji odlično jer smo „egzotični“ kao i srpski komičari i komičarke kod nas, ali mislim da je to naravno i do kvalitete a i do činjenice što smo, zbog cijele situacije prije dvadesetak godina, falili jedni drugima. Mene osobno najviše nasmije inteligentan mozak osobe s kojom komuniciram ili ljudska glupost.“

Marina Orsag nastupiće 10. i 12. decembra i to u Blowup baru, klubu u kome se već godinama održava program stand up komedije a u četvrtak 12. decembra održaće nastup u Caffeu Philip u centru Beograda.

U Blowup baru podrška iz organizacije Standup.rs biće Nikola Silić, stand up komičar a u Caffeu Philip Aleksandar Perišić.

dsc_9302.jpg Stand Up! Jedinstvena umetnost zasmejavanja MARSELJ-PROVANSA Nedelja francuske kulture – Marselj Provansa veza Beograd Social networking LIKE Pop-kulturni znaci vremena Cirque Eloize Cirque Éloize sa predstavom “iD” u Beogradu u aprilu · ·