Zagrebite ispod površine
KULTURA · art

Brazilska savremena umetnost veoma je popularna i cenjena među svetom poznavaoca vizuelnih predmeta od vrednosti. Jedan od mnogobrojnih umetnika čiji su radovi veoma cenjeni je i hiper realista Marcelo Monreal, čija serija radova „Faces [UN]bonded“ predstavlja neobična živopisna dela koja šalju jasnu poruku svojim posmatračima – lepota je ispod površine!

Služeći se poznatim licima ljudi iz popularne kulture i supermodelima, Monreal je kroz svet flore pokušao da pokaže kako je lepota skrivena duboko u nama, ispod lepih lica i skupe garderobe ili šminke.

U svojoj zbirci privlačnih, hiper realističnih slika, Marcelo Monreal u otvorene rascepe, odmah ispod kože, smešta predivne bukete cveća, ono što svako od nas poseduje, a što se ne vidi samo očima. Kroz obnavljanje ideje o lepoti svakog čoveka kao posebne i jedinstvene celine, brazilski umetnik svojim radovima ulazi u red onih retkih, a ipak humanistički obojenih stvaralaca, u savremenom svetu koji često zaboravlja na jednostavne teme, kakve Marcelo obrađuje.

Digitalni cvetni kolaži Marcela Monreala (Cristophe Waltz)Otvori galeriju
Aleksandar Leka Mladenović Aleksandar Leka Mladenović: Pank je umro, ali duh panka nije Sath i street art Kako se urbana sredina pretvara u nadrealni umetnički prostor what my hands are doing Šta sve mogu da naprave ruke umetnika Giving-old-retired-surfboards-a-new-life-as-pieces-of-art__880 Umetnost slikanja na starim daskama za surfovanje · ·