photo-1500644813727-ac2ce0ae31f8
U VAZDUHU · urban flash

Iako je romantični svet ljubavi i emocija iracionalan i teško dokučiv, te se najbolje stvari dešavaju spontano, treba imati na umu da i u ovom segmentu života postoje izvesna pravila koja nam mogu pomoći da unapredimo odnos sa voljenom osobom.

Svi težimo stabilnoj i dugoročnoj vezi, te su zajedničke navike i rituali nešto što nam može pomoći da učvrstimo odnos sa partnerom, i lakše prevaziđemo teškoće, kada do njih dođe. Činjenica je da se veza mora negovati, te je neophodno puno obostranog razumevanja i truda da bi odnos bio skladan, kvalitetan i zadovoljavajući.

Nađite vremena za romantične izlaske

Romantični izlasci bitna su komponenta veze, jer unose dozu uzbuđenja u svakodnevnu rutinu. Imajući u vidu brz tempo života i gust raspored, nekada zanemarujemo potrebe sebe i svog partnera, zaboravljajući koliko su zajednički izlasci važni za oboje. Osim toga, to ne mora biti klasičan odlazak na večeru ili u bioskop, već neka nova aktivnost ili hobi koji želite da probate, ili zanimljivo mesto koje želite da posetite. Videćete koliko će vam zajednički trenuci ispunjeni novim iskustvima oboma prijati.

Nađite mehanizam za rešavanje konflikata

Nesuglasice i svađe gotovo su sastavni deo svake veze. Zbog toga je važno da pronađemo mehanizam koji će nam pomoći da takve situacije rešimo na jedan zreo i efikasan način. Konflikti mogu biti konstruktivni i destruktivni, te im treba pristupiti na različit način, ali na vama je da pronađete onaj koji ćete moći da primenjujete u mnogim situacijama, i to na duže staze. Zato ego i ponos ostavite po strani, već problemu pristupite kao tim i zajedno savladajte svaki izazov.

Malo flerta nije na odmet

Flertovanje je prirodni način da pokažete zainteresovanost i privlačnost prema svom partneru. Iako je ono najintenzivnije na samom početku veze, ne treba ga zaboravljati ni kasnije kada nam u vezi postane sasvim udobno i ušuškano. Flert unosi dozu iskre, koja je vrlo važna za parove, jer na duže staze pruža neophodno uzbuđenje i dinamiku u međusobnom odnosu.

Podelite kućne poslove

Da, da, znamo da kućni poslovi nisu baš najzabavnija stvar na svetu, ali su, nažalost, neizostavni deo zajedničkog života. Kako nije fer da samo jedan partner nosi ovaj teret, bilo bi dobro da oba partnera učestvuju u ovim aktivnostima, te da podele kućne obaveze kako bi se poslovi obavljali lakše, brže i efikasnije. Pored toga, ovi zajednički trenuci mogu biti jako zabavni, a nakon toga imaćete više vremena jedno za drugo. Pokažite inicijativu, podelite obaveze i bićete iznenađeni koliko će ovakav gest obradovati vašeg partnera.

Idite na putovanja

Putovanja nisu važna samo za lični razvoj, već su takođe i sjajna prilika da bolje upoznate svog partnera. Istraživanje novih mesta i upoznavanje novih kultura pomaže nam da proširimo horizonte, odbacimo predrasude, srušimo postojeće granice i ponašamo se slobodnije nego što bismo činili u redovnim okolnostima. Kako svako putovanje počinje planiranjem, to će vam pružiti mogućnost da zajednički razmislite o detaljima i unapred se dogovorite oko svih bitnih stvari. Osim toga, putovanje podrazumeva i dogovor oko budžeta i obostranih odgovornosti, te vam može pomoći da izgradite poverenje u partnera na duže staze.

Udelite kompliment partneru

Komplimenti su mali znak pažnje koji puno znači i svakome prija. Bez obzira što se mnoge stvari u zajedničkom odnosu i životu podrazumevaju, nije na odmet povremeno udeliti kompliment svojoj lepšoj ili jačoj polovini, i time pokazati koliko nam ona znači, odnosno koliko volimo, cenimo i poštujemo njene kvalitete. Kompliment nas ne košta mnogo, ali su osmeh na licu partnera i njegova sreća u tom trenutku nemerljivi.

Slavite lepe trenutke i zajedničke uspehe

Postoji toliko razloga za slavlje u odnosu dvoje ljudi: možemo slaviti jedno drugo, uspehe, prekretnice… Bilo da je u pitanju uspeh na poslu, ličnom planu ili neka zajednička odluka vredna slavlja, bitno je da u tim trenucima istinski uživamo i odamo priznanje svom partneru za sve što je postigao. Sa druge strane, godišnjice i rođendani povod su da partnera iznenadimo, te obradujemo malim znakom pažnje i učinimo da se oseća posebno.

Budite iskreni

Bez sumnje, iskrenost je najvažniji element kvalitetne veze. Kako bismo se sa partnerom osećali opušteno i bili ono što jesmo, bitno je da nemamo tajni, niti da se pretvaramo da smo nešto što nismo. Uvek iskreno pričajte o svojim osećanjima i onome što vas muči. Važno je da budete otvoreni, da imate dobru komunikaciju i da se prema partneru odnosite kao prema najboljem prijatelju. Na taj način osiguraćete kvalitetan i harmoničan odnos na duže staze.

cc06b6ccaf18d2e998b1e70b1b0781bc_800_420 Šta otisak prsta otkriva o vama evolution-297234_960_720 6 popularnih mitova vezanih za biologiju Kradljivci vremena Ko i kako krade vaše vreme maxresdefault 50 načina da uđete u sobu: Koji vi najviše koristite? · · · · ·