coverzamenjeneuloge
U VAZDUHU · urban flash

Svima nam je poznat lik savršene žene iz starih reklama. Ona kuva ručak, sprema kuću, stara se o deci, kupuje stvari za domaćinstvo, i, naravno, sve to radi sa velikim osmehom na licu. Njen muž, sa druge strane, ceo je dan na poslu i očekuje pažnju i brigu kada dođe kući. Ovakav scenario je, naravno, preuzet iz stvarnog života u kome su rodne uloge bile jasno podeljeno i znalo se da muškarac radi, a žena vodi domaćinstvo.

Jedan libanski fotograf je, međutim, odlučio da u svojoj novoj kolekciji fotografija, taj scenario okrene naglavačke.

Njegovo ime je Eli Razkala, a njegova kolekcija slika nosi naziv U paralelnom univerzumu. On je došao na ideju da je napravi kada je prisustvovao razgovoru svojih rođaka u kojem je čuo njihove stavove o „ženskim i muškim dužnostima“.

Tada je shvatio da neki muškarci i dalje ne mogu da zamisle ženu van kuhinje i spavaće sobe pa je odlučio da se malo poigra sa starim stereotipima i umesto žena, u svojim novim verzijama starih reklama stavi muškarce u podređen položaj. Pogledajte u našoj galeriji kako je to ispalo.

„U paralelnom univerzumu“Otvori galeriju
pagecover Urnebesni selfiji iz toaleta u stilu flamanskog slikarstva Prijatelji su naše najveće bogatstvo 15 činjenica o ljudskoj psihologiji koje možda niste znali pagecover1 10 slika koje pokazuju da vetar ima smisao za humor Ljubavne afere Da li se preljubnici vraćaju na mesto zločina? · · ·