Nova ambalaža za makarone
PULS GRADA · dizajn

Verovatno je da ambalaža utiče na prodaju nekog proizvoda, ali svaki tip proizvoda ima svoju maksimalnu i minimalnu mogućnost da se razvije na tržištu. Na primer, pegla ili usisivač imaju običnu kartonsku ambalažu i ne zanima nas šta na njoj piše, već kako aparat radi.

Kod hrane stvar sasvim drugačije stoji, a zahvaljujući jednoj zanimljivoj ideji čini se da će uskoro svaki proizvođač makarona i pasti obratiti naročitu pažnju na to kako da se dobrom idejom pametno suprotstavi konkurenciji.

Ruska agencija za dizajn Nikita došla je na veoma zanimljivu ideju čija je realizacija pokazala da jednostavne ideje možete umotati i u običan beli karton, ali će one svojom lučom obasjati sve oko sebe.

Pakovanja za testenine obično vam se ne čine kao uzbudljivi zadaci, a ako ste dizajner verovatno vam nikada ne bi palo na pamet da date svoj doprinos na ovom polju jer jednostavno – to je samo kutija za testeninu. Koliko puta zaista obratite pažnju na njenu boju, na kvalitet papira ili kartona, na mogućnosti za lako otvaranje. Da ne pominjemo ono što je na ambalaži nacrtano. Ipak, ovako nešto ne moguće je ne primetiti, jer je sasvim genijalno – različite vrste testenina prikazane su kao različite vrste frizura!

Tako jednostavno a tako genijalno da naprosto ne možete da verujete da se niko do sada toga nije setio. Na primer, špageti su prikazani kao svilena duga i ravna kosa jedne cure, dok su fettuccine nešto poput elegantnog feniranja sa akcentom na volumenu!

Lampe i biljke Sasvim ekološke lampe Blandito jastuk Blandito: Udoban jastuk koji vas pretvara u burito Starbucks kuce Ove kuce vole kafu Dan Sullivan obelodanio kolekciju cipela inspirisanih Alisom iz zemlje čuda Crtani film inspirisao pravljenje ovih cipela · · ·