kodak
KULTURA · fotografija

Ovo će biti putovanje u prošlost kroz fotografije od 126 godina unazad. Nastale su kada je George Eastman osnovao Eastman Kodak Company. Tada je i stvoren prvi ručni foto-aparat na svetu koji je koštao oko 25 dolara. Danas je njegova cena oko 600 dolara.

Slogan pod kojim je plasiran prvi Kodakov aparat bio je: „Vi pritisnete dugme, mi radimo ostalo“. A George Eastman je u samom početku konstantno fotografisao svoju porodicu, prijatelje, svet oko sebe. I tako su i nastale prve zanimljive fotografije koje ćete videti u našoj galeriji. Kao i danas, i Eastman je pre 126 godina foto-aparatom beležio stvari koje vidi oko sebe. Naravno, tehnologija je napredovala, i danas se fotografije automatski postavljaju na Instagram i po drugim društvenim mrežama, ali princip je ostao isti, zabeležiti dobrom fotkom ono što je zanimljivo ili onog koga volimo.

Fotografije snimljene prvim Kodak aparatomOtvori galeriju

finska Fotografije koje pokazuju neverovatnu prirodu Finske pande Reuters: Najmoćnije fotografije 2016. godine muškarci Muškarci 60-ih godina prošlog veka sa najviše stila Moskva (foto: bored panda) Moskva zimi izgleda kao iz bajke · · · ·