cover
U VAZDUHU · svet

Snaga DNK se ne može poreći jer je u većini slučajeva više nego očigledna, ali ponekad se čovek stvarno da iznenaditi koliko je neko nalik ili pak suprotan od svojih roditelja. Postoje poznate ličnosti koje imaju čak i interesantnije roditelje nego što su oni sami, a sa kojima dele neverovatne sličnosti, ili pak razlike, u karakteru, pa tako i životu.

Otac Woody Harrelsona

Miroljubivi glumac i vegan ima poprilično mračnu porodičnu prošlost. Naime, njegov otac Charles Voyde Harrelson bio je čovek podzemlja i poznati plaćeni ubica. Za prvo ubistvo je bio oslobođen, ali već za sledeće je odslužio pet godina kazne. Omah nakon izlaska iz zatvora ivršio je novo ubistvo, i to okružnog sudije, koje je naručio lokalni diler droge. Nakon ovog slučaja dobio je doživotnu robiju, i skončao u svojoj ćeliji 2007. godine. Možda nije slučajno što je Woody tako maestralno odglumio u filmu Natural Born Killers.

Majka i maćeha Christiana Balea

Otac glumca, preduzetnik David Bale, dobio je svog sina sa cirkuzantkinjom Jenny James. Ali nakon njihovog razvoda, Christian je dobio ništa manje interesantnu maćehu. Ona se zove Gloria Steinem, i poznata je kao pisac, novinarka, aktivistkinja, feministkinja, borac za ljudska i prava žena, koja je bila veoma cenjena šezdesetih i sedamdesetih godina. Izgleda da je Betmen bio okružen sposobnim i jakim ženskim individuama tokom svog života.

Majka Tupac Shakura

Tupac nije bio jedini revolucionar u prodici. Njegova majka bila je neustrašiva žena, baš kao što je on bio neustrašivi muzički talenat. Afeni Shakur se 1968. godine priključila grupi otpora Black Panthers, i zajedno sa njima planirala je da digne u vazduh jednu zgradu u New Yorku. Nakon što je samu sebe branila na sudu, bila je oslobođena svih optužbi. Tada je sebi na neki način spasila život, ali ta srećna sudbina nažalost nije sačekala Tupaca.

Otac Olivie Newton-John

Ko bi rekao da će sladunjava glumica i pevačica imati tako opasnog i ozbiljnog oca. On je tokom Drugog svetskog rata radio kao obaveštajni oficir za RAF i Mi5. Između ostalog je zaslužan za razbijanje takozvanog nacističkog Enigma koda. Nakon što se povukao iz obaveštajne službe, postao je profesor na Univerzitetu u Melburnu. Pitanje je šta li je mislio o svojoj ćerki dok je u crvenim nanulicama igrala u filmu Grease.

Beckovi roditelji

Ne kaže se za džabe da „krv nije voda“, a dobar primer za to su roditelji pevača Becka. Njegov otac, David Campbell, poznat je kompozitor, aranžer i dirigent, koji je dobitnik mnogih nagrada i platinastih ploča, a između ostalih, sarađivao je sa Adele, Beyonce i grupom Muse. S druge strane, Beckova majka, Bibbe Hansen, bila je miljenica umetnika Andy Warhola, pa je glumila u mnogim njegovim filmovima. Beck bi bio savršen primer dobrog muzičara iz fine porodice, da nije okoreli sajentolog. Ali šta da se radi, niko nije savršen.

Roditelji Joaquina Phoenixa

Malo je ljudi koji mogu da se “pohvale” kako su im roditelji bili članovi religiozne sekte. John Lee Bottom i Arlyn Dunetz, otac i majka Joaquina, bili su upravo to – verni članovi The Children of God kulta. Kako bi osnovali komunu, sa svojom decom su se preselili u Portoriko, a ženske članove porodice podsticali su na seksualne odnose sa nepoznatim ljudima, kako bi pridobili što više novih članova. Godine 1978. napustili su sektu i preuzeli prezime Phoenix (Finiks) kako bi označili svoje ponovno rođenje, uzdizanje iz pepela. Danas je, kao što znate, Joaquin jedan od cenjenijih svetskih glumaca, a njegova majka socijalni radnik i direktorka organizacije Peace Alliance. “Učite na tuđim, a ne na svojim greškama”, rećiće pametni roditelji.

bejrutcover Najtanja zgrada u Libanu je sagrađena iz inata! Projekat Earth 2050. Kaspersky Lab otkriva kako će izgledati Dubai, Moskva i Njujork 2050. cover Najneobičnije profesije na svetu 1510505963-0_cover 38-godišnji Britanac je odlučio da živi kao da je 1946. · · · · ·