pjimage (91)
U VAZDUHU · urban flash

Sezona ujeda komaraca je zvanično počela. Sigurno ste to osetili na svojoj koži ovih dana. Međutim, postoje jednostavni načini da se zaštitite od tih malih napasti.

Saznajte šta komarci zapravo vole, tj. šta ih privlači, ali i šta ih odbija i na taj način se zaštitite od njihovih ujeda.

Vole pivo

U vreloj letnjoj noći nema ničeg boljeg od hladnog piva – ipak bolje je da ga popijete u zatvorenom prostoru. Zašto? Istraživanje japanskih naučnika otkrilo je da vas ispijanje samo jednog piva može učiniti pogodnom metom za komarce, budući da pivski mehurići ispuštaju ugljen-dioksid koji privlači ove insekte.

Ne vole parfeme

Pojedini mirisi mogu da odbiju komarce. Međutim, kako kozmetika sadrži toliko sastojaka, nema načina da se kaže koji je aktivni agens koji ih zapravo odbija.

Možete ih zadržati izvan kuće

Kontrolišite komarce u vašem domu tako što ćete postaviti odgovarajuće zaštite na prozore i vrata. Odmah popravite rupe. Pazite na pukotine na prozorima i ispod vrata. Pošto komarci vole toplotu, palite klima uređaj kada je to moguće. Ventilator koji stvara povetarac takođe će smetati i odvratiti slabe letače koji sisaju krv

Ne podnose dim

Dim guši njihova čula, što im otežava da vas pronađu. Stručnjaci predlažu bacanje nekih grana biljaka u vatru kako bi se povećao efekat. Oni preporučuju lavandu, mentu, matičnjak, žalfiju i citronelu.

Ženke su proždrljivije

Ženka će nastaviti da grize i izvlači krv sve dok joj abdomen ne bude pun (između 0.001 i 0.01 mililitara krvi). Nakon tog velikog hranjenja, ženka se odmara dva ili tri dana pre polaganja jaja. A onda je spremna da ponovo ujede i pojede.

Preferiraju nultu krvnu grupu

Vaša privlačnost za komarce je bar delimično genetski osnovana. Istraživanje Instituta za kontrolu štetočina iz 2004. godine pokazalo je da je komarce najviše privlačila nulta krvna grupa.

Vole znoj

Komarce privlače bakterije i hemikalije koje žive u vašem znoju, uključujući mlečnu kiselinu. Pošto tamna odeća ubrzava proces znojenja, izbegavajte je.

pjimage (89) Zašto ljudi imaju očajničku potrebu da se zaljube? page-plaza Stvarno svašta se može videti na plaži skyscraper-3184798_1920 Ovaj grad ima najgoru politiku odmora u svetu BeFunky-collage Pronađi posao i provedi Leto #za5 · ·