Belo u uređenju enterijera
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Na društvenim mrežama a još više na sve popularnijim blogovima o uređenju životnog prostora sve češće možete da vidite kako se bela boja vraća kao jednostavan, a efektan izbor.

To ne bi trebalo da začudi jer dizajn enterijera, a naročito onih manjih, zahteva da se naglasi prozračnost i svežina, a u tom nastojanju nema boljeg saveznika od bele boje. Pogledajte zašto je ona odličan izbor za sitna i krupna renoviranja u vašem stanu…

Klasični enterijeri, ali i oni moderni sve češće su umorni od eksperimentisanja upadljivim bojama, i spremni da se vrate staroj dobroj beloj boji, koja je toliko puta do sada oklevetana kao dosadna, a da to zapravo nikada nije bila prava istina…

Bela je potrebna kao svetlost

Postoji razlog zašto su beli zidovi toliko popularni u Skandinaviji – dugi i tamni meseci bez sunčeve svetlosti mogli bi da ugroze ondašnje stanovnike, ali su oni pametniji od toga i koriste bele površine koje reflektuju pun spektar svetlosti.

Bela boja uvek odgovara

Bela se lako može popraviti, ali ona je odličan saveznik svim drugim bojama!

Bela je kao prazno platno

Jednostavna bela vitrina je odličan i ukusan komad nameštaja. Ona skreće pažnju taman toliko da uz nju možete ostatak nameštaja da uklopite bez previše mozganja. A beli ram za slike možda je najpristojniji čuvar vaših omiljenih umetničkih komada.

Najjeftinija boja za krečenje i farbanje stolarije

Kada hoćete da nešto brzo promenite u svom domaćinstvu, beli sprej je idealno rešenje. Njime možete da prekrijete delove velikih površina ili sitne drvene komade, a utisak će biti iz momenta drugačiji i osvežen!

Bela kao tvorac osećaja potpunog mira

Ova boja dokazano utiče na naše raspoloženje. Ovo je boja dubokog mira, a ako ne verujete zamislite da sedite naizmenično u crvenoj, crnoj ili beloj prostoriji, a onda recite – gde je najprijatniji zamišljen osećaj. U kutku među belim zidovima ili policama može se dremati, čitati, slušati muzika, ili bilo šta drugo što vas sigurno opušta.

Po ugledu na one koji vole belu boju

Skandinavski dizajn je popularan zbog dve sasvim karakteristične osobine – jednostavnosti oblika nameštaja, linija i strukture, i zbog te bele boje koja se koristi pametno i u onoj meri u kojoj svakom pojedincu to najviše odgovara.

Važno je da bude lepo

Stilski nameštaj je lep, ali svaki čovek teži za određenim karakteristikama u životu, pa tako i u prostoru u kojem radi ili živi. Ima ljudi koji bi voleli da imaju bele zidove i komode jer su one trenutno popularne, ali bi prema ličnim afinitetima trebalo da se odluče za onu količinu belih površina u kojima se njihovo unutrašnje „ja“ najbolje oseća u odnosu na ono što zapažaju u svom okruženju!

Da li biste spavali sa ajkulama? Aquarium de Paris: Podvodni Airbnb smeštaj sa ajkulama Zaha Hadid Opraštamo se od čuvene Zahe Hadid MishaLampe MishaLampe: Igra senki i ideja Šarena škola Osnovna škola kao iz bajke · · · · ·