prijatelji
U VAZDUHU · urban flash

Ne postoji bolji osećaj nego kad druga strana otkaže viđenje zakazano u toku radne nedelje. Sreća i olakšanje koji se stvore prilikom otkazivanja druženja su ponekad zaista poput kakvog blaženstva. Istina je, većina nas želi da provede vreme u samoći gledajući serije ili čitajući knjigu.

A možda i mi spadamo u tu grupu koja otkazuje planove u poslednjem trenutku. Pošaljemo SMS sa gomilom objašnjena šta nam je to iskrslo i na miru pustimo seriju. Istraživanja pokazuju da nismo jedini u ovome. U Britaniji je ispitano 2000 ljudi, ustanovljeno je da u proseku ugovore 104 događaja ali odu na samo polovinu. Istraživanje je sproveo Mentos i dokazao da zaista živimo u svetu otkazivanja. A čak jedna od tri osobe kaže „da“ na svaki poziv, ali nema nameru da se pojavi na dogovorenom mestu.

Stručnjaci su dali sve od sebe da saznaju zašto toliko volimo da otkazujemo druženja sa prijateljima. Jedan psiholog misli da je otkrio zašto je to tako. Tvrdi da nije tačno da je to zbog toga što smo lenji, mi volimo da otkazujemo viđenja jer smo duboko u sebi buntovnici. Jednostavno, dobro se osećamo kada nahranimo tog unutrašnjeg buntovnika.

Ipak, psiholozi tvrde da je ovo zadovoljstvo zbog otkazanih planova kratkoročno i da se generalno mnogo bolje osećamo kada se držimo planova. No, čini se da će i dalje najbolji osećaj biti kada druga strana otkaže plan ili jednostavno obostrano prećutno zaboravimo na njega.

bs Kako se dobija zvezda na Bulevaru slavnih? hor Najgore horoskopske kombinacije Seksting - foto iz filma "Klip" Seksting: Nova opasna razonoda tinejdžera paperboyo-paper-cut-outs-1-1_cover Zabavne slike transformacije svetskih znamenitosti · · · · ·