hu
PULS GRADA · moda

Verovatno jer su žene sa Venere a muškarci sa Marsa. Ili zato što odeća postaje sve više „unisex“ pa da ipak postoji neka razlika. Šalimo se, naravno, ali ovo su samo neki od odgovora koji su nam prošli kroz glavu dok smo bdeli nad ovim pitanjem.

Košulja za muškarce ima dugmad sa desne strane dok ženska košulja ima dugmad sa leve strane. I sigurno ste se pitali zašto je to tako. Možda ste došli do nekih kreativnih odgovora, mi mislimo da je to zato da bi se naglasilo da muškarci više koriste desnu a žene levu stranu mozga.

Odgovor leži u jednostavnoj stvari. Košulje su izmišljene kada i dugmad, u 13. veku. Tada su samo bogate žene mogle (tačnije, one koje su bile udate za bogatog muškarca) mogle da priušte košulju koja se zakopčava na dugmad. I prosto, dugmad je bila sa leve strane da bi njihovim služavkama bilo lakše da im ih zakopčaju. i postavljena su sa leve strane jer je veći deo stanovništva desnoruk. Muškarci su se obino oblačili sami i opet na osnovu činjenice da je većina stanovništva desnoruka, dugmad se našla sa desne strane.

Marc Jacobs nova kampanja Marilyn Manson i Missy Elliott zvezde su nove kampanje Marca Jacobsa cover S ofingera: Luke Black devedesete Stvari koje su bile moderne pre dvadeset godina cover Odevne kombinacije za svaku vikend priliku ·