cover www.theactionelite.com
PULS GRADA · stilistika

Ako mačka ima 9 života, onda ih on ima najmanje 200. Šarmantan je, hrabar, misteriozan, naočit i neponovljiv. Ima „ono nešto“, poseduje „x faktor“, pleni i osvaja. Svi bi voleli da kao on žive život punim plućima, bez straha, uvek sa stilom i sigurnim srećnim krajem. Ovo je „lifestyle“ priča o večitom junaku. Njegovo ime je Bond. Džejms Bond.

Oblačenje

Bond se na ekranima prvi put pojavio 1962. godine kada ga je u ostvarenju Dr. No glumio maestralni Šon Koneri. Od tada su ga još oživeli glumci Rodžer Mur, Timoti Dalton, Pirs Brosnan i Denijel Krejg. Glavna karakteristika njegovog oblačenja svakako je dobro skrojeno odelo ili smoking. Crna, teget i siva boja uvek su mu dobro stajale, kao i diskretne pruge na sakou i pantalonama. Bela košulja i lakovane crne cipele takođe su osnovni komadi njegovog garderobera. Kada je na odmoru i plaži, odenuće se u nešto više kežual stil. Tada nosi polo majice, pulovere, pa čaki i havajske košulje. Mnogi poznati modni brendovi i dizajneri obukli su Bonda, kao na primer uvek trendi Gucci i Acne Studios, ali i kreator Tom Ford za film Skyfall. Džejms Bond je pravi primer ljubitelja elegancije i večitog klasičnog stila, koji apsolutno vredi slediti.

(foto izvor: www.classiq.me)Otvori galeriju

Asesoari-gedžeti

Čini se da su kravata i leptir mašna podjednako važni Bondu, kao i to da li će spasiti svet. Zbog toga ih često nosi, a dobar ručni sat i brza kola zaokružuju njegovu celokupnu filozofiju života. Ipak, ono što ga razlikuje od drugih jesu neverovatni pritajeni gežeti, koji mu dodatno pomažu da uspešno završi svoje misije. Setite se samo prstena u kom je skrivena kamera, kišobrana sa šiljcima, presvake za lažni otisak prsta, paklice cigarete koja je u stvari bomba, metle koja je radio, i pištolja vešto sakrivenog u rukavu.

Žene

Bond devojke su podjednako važne kao i sam Džejms. Ne samo da su lepe i zgodne, već su pre svega pametne, sposobne, samostalne i svoje. One u potpunosti mogu da pariraju našem junaku-špijunu, a neretko su čak opasnije i hrabrije od njega. Nekada su na njegovoj strani, a nekada na suprotnoj, ali Bond će uvek biti džentlmen koji će ih poštovati. I to je još jedan životni primer koji svakako treba usvojiti! Pomenimo sada samo neke od glumica koje su se pojavile kao femme fatale likovi: Ursula Andres, Grejs Džouns, Teri Hačer, Deniz Ričards, Hali Beri, Eva Grin i Monika Beluči. Postoje i spekulacije da bi u ne tako dalekoj budućnosti po prvi put Džejmsa Bonda mogao tumačiti ženski lik.

(foto izvor: www.youtube.com)Otvori galeriju

Piće

Džejms Bond zna vrednost života, jer je toliko puta rizikovao da ga izgubi. Zbog toga je on izistinski hedonista koji živi „do kraja“. I kako bi svako piće moglo da mu bude poslednje, iako mi znamo da neće, on zdušno ceni dobar koktel. Votka-martini je njegov čest izbor, a kako kaže – „Promućkana, nikad promešana“. Pored toga, on voli i mnoge druge kombinacije alkohola, kao što su na primer dobar Americano (u filmu From a View to Kill), Old Fashioned (u filmu Diamonds Are Forever) i Mojito (u filmu Die Another Day).

Recept za Vesper Martini

Međutim, pored svih koktela, ova verzija martinija je zapravo pravo bondovsko piće. Vesper Martini je prvi koktel koji se pominje u priči o špijunu, i za koje Džejms Bond tvrdi kako ga je sam osmislio. Zbog toga vam citiramo autora knjige Iana Fleminga i samog Džejmsa Bonda koji kažu:

“Tri mere Gordon’s-a (džin), jedna mera votke, pola mere Kina Lillet-a (draj vermut). Dobro promućkajte, da bude ledeno, i onda dodajte veliku tanko isečenu koru limuna. Jasno?

Casino Royale, sedmo poglavlje, 1953. godina.

collage Upoznajte nove ikone stila collage 12 modnih kombinacija idealnih za leto collage Kako da se oblačite leti ukoliko ne volite boho stil collage 15 tajni dobrog stila za muškarce · · · · · · · · · ·