collage
PULS GRADA · stilistika

Jesenje odevanje je sinonim za slojevitost, te je ovo idealan trenutak da se poigrate različitim dezenima i formama. Ništa ne izglega tako jednostavno, a tako efektno kao rustično pletivo u kombinaciji sa mantilom, kožnom jaknom ili kamel kaputom. Zbog toga vam danas donosimo nekoliko zanimljivih stilskih predloga upravo na temu pletiva koje obožavaju modne urednice širom sveta.

Kada govorimo o toplim, mekanim džemperima, opcije za stilizovanje su zaista brojne. Nekada je bilo vrlo teško naći klasičan ženski model bez previše dodataka, te su muški džemperi delovali daleko skuplje i sofisticiranije. Na svu sreću, situacija se promenila, te danas možemo naći veliki izbor ovog omiljenog jesenjeg komada u raznim varijantama. Bilo da je u vidu rolke, kardigana ili džempera, svedenijih ili jarkih tonova poput crvene dolče vite, glatke ili reljefne teksture, pletivo je zaista vrlo praktično i krajnje šik rešenje na temu odevanja u hladnim danima. U nastavku pogledajte nekoliko trendi načina  na koje ga možete stilizovati.

Stilske beleške: Klasičan primer ležernog vikend izdanja, a sve zahvaljujući ovom neodoljivom kardiganu kamel boje.

Stilske beleške: Jednostavan džemper u boji cimeta je komad koji ćete dugo nositi i lako kombinovati u raznim prilikama. Uz dodatak dobro krojenog crnog kaputa i torbice u nekoj jarkoj boji postići ćete sjajan efekat, baš kao ova dama na slici.

Stilske beleške: Ovo je dokaz da vuneni kardigan može da izgleda vrlo elegantno. Ovaj zeleni primerak u kombinaciji sa belim džinsom visokog struka deluje vrlo stylish, zar ne?

Stilske beleške: Ko kaže da dva vunena komada ne idu zajedno? Ovaj spoj širokih vunenih pantalona i rolke od kašmira deluje vrlo šik, naročito što je u pitanju ista nijansa koja ne samo da čini da delujete dosta mršavije, već i ostavlja utisak vrlo skupog izgleda.

Stilske beleške: Ko bi odoleo ovom vatrometu najlepših jesenjih nijansi?! Ova dama očigledno voli da pomera granice i spaja nespojivo, te je rezultat toga ova smela, ali vrlo atraktivna kombinacija. Rolka je savršen odabir, bilo da je nosite ispod odela, kombinezona, tregerica ili košulje…

Stilske beleške: Nekada je sve što vam je potrebno jednostavan crni džemper od kašmira koji će savršeno ići uz bilo koji drugi odevni predmet… Plisirana ili suknja leopard printa, džins, široke pantalone… U svakoj kombinaciji biće jednako moćan.


collage 10 komada garderobe koju muškarci treba da izbegavaju collage Šta nikako ne bi trebalo da nosite na venčanju collage Kako stilizovati midi suknju ove jeseni collage Odevni komadi koje nikako ne treba da nosite na putovanju · · · ·