fuca
PULS GRADA · sport&rekreacija

Glave su nam svakodnevno zaronjene u pametne telefone, na poslu smo na raznim vrstama četova, družimo se preko grupnih razgovara sa prijateljima, a gde je onda viđanje uživo i pravo druženje? Da li tako nešto izumire?

Srećom, postoji jedan fenomen koji će verovatno odoleti vremenu i modernim tehnologijama. Na toj vrsti zabave neophodan je prostor gde ćete popričati i sa strancem, spustiti svoj gard a pre svega se dobro zabaviti. Naravno, znate šta je to. Gledanje fudbala u kafićima, taj, i dalje, čin čiste sreće u životima velikog broja muškaraca i poneke žene.

Kada vam užurbani način života, jurnjava za karijerom i novcem dođu preko glave, kada prijatelji iz istih razloga ne mogu sa vama da gledaju fudbal, pravo druženje nastaje u kafiću punom nepoznatih ljudi.

Druženje je zaista važna stvar. Možda na to zaboravljamo u ovo vreme onlajn komunikacije, ali naučna studija sprovedena u Nemačkoj 2014. godine donosi rezultate koji kažu da za muškarca, vreme provedeno u druženju više smanjuje stres nego vreme sa partnerom ili porodicom. A pošto je usamljenost i dalje glavni razlog samoubistava muškaraca, vreme je da se bez srama krene sa gledanjem sporta sa ekipom ili grupom stranaca.

Kada se u kafiću gleda utakmica tu je naravno uključen alkohol i smeh, nekada bude i opasnih situacija, da, strasti koje treba smiriti, ali generalno, muškarac postaje srećniji tokom ovakvih večeri. I pobeđuje usamljenost! Ovde niko neće biti odbačen, ko god da dođe, jer gledanje fudbala ujedinjuje. A osećaj zajedništva je ono što u ovakvim vremenima zaista prija.

VLAD6504 UNIQA osiguranje sponzor „Specijalne Olimpijade Srbije“ Kazuyoshi Miura Kazuyoshi Miura: On i sa 50 godina postiže golove Čvrsta guza Jednostavne vežbe za čvrstu guzu Automatski nacrt Joga u kiltu · · ·