bold-type-1
KULTURA · film/TV

Pre nekoliko dana pojavila se druga sezona serije „The Bold Type“, koja je za kratko vreme prikupila brojne fanove širom sveta. Naime, druga sezona ostaje dosledna duhu prve, te nas na samom početku dočekuju tri glavne junakinje koje dele zgode i nezgode uzbudljivog života u Njujorku. Iako u svojim dvadesetim, one imaju ozbiljne ambicije po pitanju karijere, te nastoje da se bore i ostvare svoje snove radeći u jednom ženskom magazinu.

Ovo bi ukratko bio opis serije koja slavi žensko prijateljstvo, te ako ste voleli Sex & the City i Girls, sigurno ćete voleti i ovu seriju. Iako su koleginice, ove tri mlade dame prvenstveno su bliske prijateljice koje se u pauzama između posla druže i ludo zabavljaju, ali i bodre, savetuju i pomažu jedne drugima. No, ako ste mislili da je ovo jedna površna priča poput zašećerene limunade, varate se. Ove devojke pričaju o tabu temama, prevazilaze sopstvene granice, finansijske nedaće i rešavaju seksualne, verske i emotivne dileme u nastojanju da pronađu svoje autentično biće i ostvare svoje snove.

Ukoliko ste se već družili sa ovim devojkama kroz prvu sezonu, čija premijera je bila prošlog juna, ova sezona još više će vam se dopasti. Naime, već na samom početku saznajemo da Džejn (Kejti Stivens) napušta redakciju magazina Scarlet i počinje da se bavi političkim novinarstvom. Saten (Megan Fejhi) je ostvarila svoj san da postane asistent modne urednice i pokušava da definiše svoj odnos sa Ričardom, izvršnim direktorom u kompaniji, dok je Kat (Ejša Di) u međuvremenu boravila u Južnoj Americi, kako bi bila sa Adinom, kontroverznom umetnicom muslimanske veroispovesti u koju je potencijalno zaljubljena…

Ovo je samo nagoveštaj onoga što vas čeka ukoliko odlučite da pogledate nastavak ove serije. Ipak, sam zaplet ovde nije toliko bitan koliko činjenica da je ovo serija o lojalnosti i poverenju među tri mlade dame, koje uprkos svemu uspevaju da očuvaju svoje prijateljstvo u konkurentnom svetu zavodljivih ženskih magazina. Ukoliko se prisetimo filma Đavo nosi Pradu ili serije Ružna Beti, primetićemo da je ta pojava prava retkost. U kolektivima u kojima dominiraju žene, obično vlada ljubomora, pakost i zavist, pa je The Bold Type u tom smislu pravo osveženje.

Istina je da će se Džejn, Kat i Saten često sporečkati oko manje ili više bitnih tema, no, na kraju dana, one se ipak odlično razumeju, vole i podržavaju, što je lep primer ženske solidarnosti i odbacivanja stereotipa koji krase većinu ženskih serija. No, da biste se u isto uverili, morate seriju pogledati. Verujemo da ćete se nakon toga složiti sa nama.

aquaman-trailer-breakdown-analysis Džejson Momoa je „Akvamen“ u trejleru za novi superherojski film 749784 Prvi trejler za novi film u produkciji Džej Džej Abramsa a-simple-favor1-768x432 Ana Kendrik i Blejk Lajvli u trileru „A Simple Favor“ Filmske zvezde BBC 9 zvezda koje su odbile sjajne filmske uloge · · · · · ·