the-letdown-recensione-della-nuova-serie-netflix-recensione-v3-38503-1280x16-1525938791
KULTURA · film/TV

Alison Bel je tvorac i glavna glumica serije koja otkriva šta zaista znači biti majka. Engleska reč po kojoj je serija dobila naziv, „letdown”, može se prevesti na dva načina: mleko dojilje ili razočaranje. Ova igra reči vrlo je ilustrativna i upravo iz tog razloga se Netfliks odlučio da tako nazove novu seriju iz svoje kuhinje. Da li je majčinstvo zaista razočaranje?

Izgleda da za Odri, glavnu junakinju serije, jeste. U najmanju ruku, tome se nije nadala. Većina parova koji se po prvi put ostvare u ulozi roditelja doživi iznenađenje, jer je roditeljstvo mnogo krupniji zalogaj nego što su očekivali. Novopečenoj majci je neophodna pomoć, jer je umorna i neispavana, i serija upravo tako počinje. Zbog toga je The Letdown realan prikaz odgajanja bebe.

U poslednje vreme, imali smo priliku da gledamo filmove čije glavne glumice muku muče sa dečijim odrastanjem, i daleko su od mita o superženi koja postiže sve porodične i poslovne obaveze. Poverovali smo Merion u filmu Ladybird, u tumačenju Lori Metkaf, zatim Nikol Kidman u ulozi Sju u filmu Lion, a uskoro u bioskopima iščekujemo da vidimo Šarliz Teron, kao neispavanu majku troje dece u filmu Tully.

Ovoga puta skrećemo vam pažnju na veoma hrabar sadržaj, pun crnog humora, sa malih ekrana, koji nam stiže iz Australije. Tvorci ove serije su Sara Šeler i Alison Bel, koja tumači glavnu ulogu. Nema izgovora: 7 epizoda, svaka u trajanju od po pola sata, tako da celu sezonu možete pogledati za jednu noć… ako ste roditelj.

U nastavku slede četiri razloga zašto je ova serija možda nešto najbolje što možete pogledati u vezi sa majčinstvom.

Različiti tipovi majki

Serija počinje tako što glavna junakinja Odri, majka bebe stare nekoliko meseci, shvata da joj je potrebna pomoć i odlazi u savetovalište za novopečene roditelje na grupne sastanke. Tako da se ubrzo upoznajemo sa različitim tipovima majki i očeva: iznurenom Odri, novinarkom koja radi u opštini, majkom na visokom položajuhomoseksualkom koja sama odgaja svog sina, ocem koji je napustio posao da bi gajio sina, i bez obzira na društvene norme, nema nameru da se vrati u kancelariju, majkom koja naizgled sve postiže, međutim ima izvesne nedoumice. U kom liku se vi prepoznajete? Ili ste miks više njih?

Glavnoj glumici ništa ne polazi za rukom

Odri želi da bude uspešna u obavljanju dnevnih aktivnosti, međutim to joj ne polazi za rukom. Kada se beba budi noću, pada na nos da bi je uspavala, ali ništa ne daje rezultate. Zato je noću spusti u sedište kola, provoza, i taman kada zaspi, naiđe narko diler koji želi da je otera odatle, jer se parkirala u zoni gde se vrši razmena robe. Svima su nam se dešavale situacije kada nas preveliki umor dovodi do ludila i iznalazimo na hiljade načina da izađemo na kraj sa decom, načine koji ne uspevaju uvek i ne važe za sve roditelje ovog sveta. Serija odlično prikazuje Odrinu borbu da ide napred zbog svoje bebe.

Razne kontroverze

Odri je ateista, a njen partner Džeremi, koga tumači Dankan Felouz, je agnostik, i ne zna da li želi da krsti bebu, zbog čega se sukobljavaju i nanose jedno drugom bol. Serija prikazuje brojne slične situacije u kojima se lako možemo pronaći, a koje testiraju brak i ponekad nas teraju da sve pošaljemo dođavola.

Osećaj duboke praznine

Serija uspešno dočarava samoću koja se javlja kod novopečenih roditelja. Ali, ovde ne govorimo samo o situacijama kada majke odgajaju bebe same, već i kada žive sa partnerom. To je slučaj i sa prijateljima koji ne razumeju šta znači biti roditelj: postoji jedna jako slikovita scena u prvoj epizodi kada Odri odlazi na večeru sa prijateljima i mora da povede bebu sa sobom u restoran. Ono što sledi viđamo u svakodnevnom životu, ogorčenost i nervozu zbog narušenih odnosa i nerazumevanja.

Sve ovo i puno više očekuje vas u ovoj uzbudljivoj i komičnoj seriji. Pogledajte!

Karen Gillan kao Nebula (foto fansshare.com, wallpaperswide.com) 10 nevidljivih glumaca iz Marvelovog univerzuma KILLING EVE pic Nove serije koje toplo preporučujemo Nesreća nevinih Serija po romanu Agate Kristi: „Nesreća nevinih“ je sasvim kontroverzna Disenchantment Tvorac „Simpsonovih“ ima novu seriju · · · ·