Zašto psi vole brzu vožnju?
U VAZDUHU · urban flash

Psi su ponekad baš smešna stvorenja. Ukoliko ste vozač i vlasnik psa, prilično je izvesno da vam se ova scena dogodila – vi otvarate vrata automobila kako biste nešto ubacili unutra, a u auto vam ulazi vaš dragi ljubimac i udobno se smešta, za još jednu ludu vožnju koja vas očekuje! Tako stvari stoje, ali da li ste se ikada zapitali šta je to zbog čega psi uživaju u brzoj vožnji!

Kada vašeg mezimca izvedete u šetnju, on će podrobno onjuškati svako mestašce, a ukoliko ste vi strpljivi šetač, verovatno, i obeležiti neke teritorije. Zamislite da kada pođete u šetnju za vašeg psa ta šetnja predstavlja isto što i za vas, recimo, surfovanje internetom – razne informacije se mogu prikupiti u jednoj kratkoj šetnji.

U slučaju vožnje kolima ova stvar postaje neuporedivo efikasnija, jer psima je čulo mirisa ključno za spoznaju sveta u kojem žive. Vi možda verujete da vaš ljubimac voli da posmatra ljude i druge životinje kroz prozor vašeg automobila, ali zapravo on samo želi da sakupi što veći broj informacija, pa je sasvim jasno što je njegova glava isturena, a njegov nos u sekundi prima na stotine različitih mirisnih nadražaja. Eto, sada konačno znate, i nema razloga da se ljutite – vi uživate u brzom internet protoku, a vaš ljubimac u brzoj vožnji!

Luda vožnja i kućni ljubimciOtvori galeriju
apple1 8 najvrednijih brendova 36-660x361 Eksperiment: Kako izgleda život bez pametnog telefona na nedelju dana Poznati u vreme velike mature Slike s maturske večeri – svi poznati nikom ponikoše Bizarni bendovi Rock imidž: Koji bendovi izgledaju najbizarnije? · · ·