photo-1461342249744-29a57e9bd1cb
U VAZDUHU · svet

Ako ste ljubitelj lala i njihovih raskošnih boja, onda je sada pravi trenutak da se zaputite u Holandiju i posetite nestvarne poljane i parkove ukrašene cvećem. Po lepom vremenu svi uživaju u ovom nestvarnom prizoru, a na cvetnom tepihu nađe se i poneki narsis, zumbul ili dalija.

Kojkenhof, najlepši tepih lala u proleće

U periodu od 22. marta do 13. maja u ovom gradiću jugozapadno od Amsterdama mogu se videti najlepše lale na svetu. Na površini od 32 hektara svake godine bude zasađeno više od 7 miliona lala, u nebrojanim sortama i prelivima boja. Prelepi pejzaž nikoga ne ostavlja ravnodušnim i svrstava ovaj park u red najlepših na svetu, posebno u proleće.

Možete se lagano šetati, voziti bicikl ili iznajmiti motorni čamac i uživati u vožnji kroz kanale. Postoji čak 8 tematskih bašti, tako da park poprima oblik izložbe. Posebno atraktivne su orijentalna bašta i ona u plavo-belim tonovima, inspirisana oslikanim keramičkim pločicama proizvedenim baš u Holandiji. Mogu se primetiti i manje konvencionalni motivi, koji priliče hipsterima i ljudima slobodnog duha.

Flevoland, najlepši primer pejzažne umetnosti

Lale ne rastu samo u Kojkenhofu, već se i u drugim krajevima zemlje neguje kultura gajenja i uređivanja ovog prelepog cveća. Primer za to je provincija Flevoland, koja je nastala isušivanjem mora i sada predstavlja muzej cveća na otvorenom. Ovo je svojevrstan omaž holandskom slikaru Pitu Mondrijanu.

Teksel, ostrvo gde lale najkasnije procvetaju

Lale najkasnije procvetaju na ostrvu Teksel, koje se nalazi na sat i po vožnje od Amsterdama. Ovde možete videti prostrane poljane cveća. Ako ste u prilici, posetite festival cveća u gradiću Ana Pavlovna, koji se održava od 28. aprila do 2. maja, i uživajte u bajkovitim kadrovima mostova, ulica i umetničkih zdanja ukrašenih raznobojnim lalama.

LEGOLAND Japan Trešnjino drvo od Lego kockica oborilo svetski rekord fda1cd61d3a03dc25083fc916a54c2029c1c6c55 Bajau pleme: Morski nomadi koji mogu dugo da izdrže pod vodom michaels-mount Da li je ovo posao iz snova? maxresdefault Ljudi iz svih delova sveta otkrivaju kako prepoznaju svoje sunarodnike · · · · ·